Kinuskileipomo Suklaapisaran

Kategoria: Hunaja + omena,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Syksy Nähty 17830 kertaa
 
04.10.2014
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOmenaleipä


Heti nähdessäni hunaja + omena makuhaasteen päässä alkoi vilistä eri vaihtoehtoja käyttää hunajaa ja omenaa yhdessä. Innoistuin ideasta laittaa omenaa leipätaikinaan, joten ei kun kokeilemaan! Vastapainoksi omenan ja hunajan makeudelle lisäsin taikinaan myös puolukkaa. Yleensä en tykkää paljo puolukasta sen kirpeyden takia mutta tässä se toimi hyvin. Leivässä maistuu loppusyksyn maut: omena ja puolukka, ja makua antaa lisää hunaja, fenkoli ja anis.
Ohjeen löytää myös blogistani suklaapisaran.blogspot.fi.
Toivotan makoisaa loppusyksyä lämpimän, vastapaistetun leivän kera! 🙂

Omenaleipä (laktoositon) (maidoton)

1x               2x

2                 4            omenaa
½dl           1dl         puolukkaa

2,5dl         5dl        vettä
1/4             1/2       hiivaa (kok. 50g)
reilu 1tl    2tl         suolaa
1/4tl          1/2tl     anista
1/4tl          1/2tl     fenkolia
2rkl            4rkl       hunajaa
1dl              2dl        kaurahiutaleita
1dl              2dl        ruisjauhoja
n.6dl          n.12dl  vehnäjauhoja
1/4dl         1/2dl    öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota (vehnäjauhoilla) leipävuoka. Kuori ja paloittele omenat kulhoon ja pehmennä mikrossa hetki. Lisää kulhoon puolukat ja survo esim. survimella. Voit halutessasi jättää seokseen isompia palasia, jotka jäävät taikinaan ”sattumiksi”. Mittaa anis ja fenkoli kestävään pussiin ja murskaa niitä vaikkapa kaulimella tai lihanuijalla.

Liuota veteen hiiva, mausteet ja hunaja. Lisää omena-puolukkaseos. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja ruisjauho. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Alusta käsin joukkoon myös öljy, lisää tarvittaessa vielä jauhoja. Laita taikina leipävuokaan ja tasoittele pinta jauhotetulla kädellä. Paista keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.