4.10.2014
Omenaleipä (laktoositon) (maidoton)
1x 2x
2 4 omenaa
½dl 1dl puolukkaa
2,5dl 5dl vettä
1/4 1/2 hiivaa (kok. 50g)
reilu 1tl 2tl suolaa
1/4tl 1/2tl anista
1/4tl 1/2tl fenkolia
2rkl 4rkl hunajaa
1dl 2dl kaurahiutaleita
1dl 2dl ruisjauhoja
n.6dl n.12dl vehnäjauhoja
1/4dl 1/2dl öljyä
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota (vehnäjauhoilla) leipävuoka. Kuori ja paloittele omenat kulhoon ja pehmennä mikrossa hetki. Lisää kulhoon puolukat ja survo esim. survimella. Voit halutessasi jättää seokseen isompia palasia, jotka jäävät taikinaan ”sattumiksi”. Mittaa anis ja fenkoli kestävään pussiin ja murskaa niitä vaikkapa kaulimella tai lihanuijalla.
Liuota veteen hiiva, mausteet ja hunaja. Lisää omena-puolukkaseos. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja ruisjauho. Lisää vehnäjauhoja ja alusta taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Alusta käsin joukkoon myös öljy, lisää tarvittaessa vielä jauhoja. Laita taikina leipävuokaan ja tasoittele pinta jauhotetulla kädellä. Paista keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Samaa sanoi äitini, leipä käy hyvin kahvileivän sijasta, mutta sopii syötäväksi myös tavallisen leivän tapaan. 🙂