7.4.2014
Bebeleivokset
100g voita
½ dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Viilennä 30 minuuttia jääkaapissa. Tällä välin voit voidella metallivuoat (voit käyttää myös esim. silikonisia muffinivuokia) ja laittaa uunin päälle. Painele taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Täyte
3½ rkl sokeria
4tl perunajauhoja
1, 75 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175g voita
2tl vanijasokeria
Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi. Täytä bebet ja laita jääkaappiin, kunnes kreemin pinta on jähmettynyt. Valmista sokerikuorrute. Huom! Minulla jäi noin puolet täytteestä yli, joten ehkä se puolikaskin annos riittäisi… Toisaalta leivosten koko ja muoto vaikuttaa tarvittavan täytteen määrään.
Sokerikuorrute
4dl tomusokeria
3½-4rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista pasta-/elintarvikeväriä
nonparelleja
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Bebekuppien ohje on siskoltani ja täyte ja kuorrute ovat Kinuskikissan käsialaa. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! 🙂 Täyttämisessä oli marsipaanityökalu apuna 🙂 Niimpä, muutama santsauskerta ei näy vielä missään 😉