31.10.2014
Kinuski-vaniljakeksit
Perustaikina:
1 muna
200 g margariinia
n. 5-6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(3rkl kaakaojauhetta)
Vaniljatäyte:
1 muna
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
100g voita
0,5 dl kermaa
0,5 dl fariinisokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään käsin tasaiseksi. Jauhota leivontapöytä ja kauli puolet taikinasta ohuehkoksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä. Lisää jauhoja tarvittaessa. Asettele keksit pellille leivinpaperin päälle ja tee pienellä muotilla reiät 1/2 kekseistä. Tee samoin loppuosalle taikinaa. Paista 200 asteessa noin 5-10 minuuttia, kunnes keksien pohja on saanut hieman väriä.
Valmista vaniljatäyte: laita kaikki täytteen ainekset paitsi vaniljasokeri ja voi kylmänä kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna seosta vispilällä sekoittaen, kunnes se sakenee. Laita kattila viileään vesihauteeseen ja lisää vaniljasokeri sekä voi hyvin sekoittaen. Voita ei tarvitse sulattaa, vaan sen voi antaa sulaa seokseen. Anna hieman jäähtyä ennen keksien täyttämistä. Laita täytettä kahden keksin väliin, joista toisessa on pikkumuotilla otettu reikä. Rei’ällinen keksi tulee päällimmäiseksi.
Laita kinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi hyvin sekoittaen. Laita levy pienemmälle ja sekoittele 10-15 minuuttia. Sen jälkeen laita kinuskia täytetyissä kekseissä oleviin ”reikiin”.
-Suklaapisara
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkulliselta kuulostava yhdistelmä :), täytynee kokeilla!