24.11.2014
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
3rkl maitoa
Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti korppujauhoilla.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen
edelleen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään erillisessä kulhossa
leivinjauhe, vehnäjauhot ja vaniljasokeri ja lisää ne vaahtoon.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Lisää siihen siivilän läpi
kaakaojauhe ja lopuksi maito. Laita taikinat kerroksittain
vuokaan: ensin vaalea kerros, sitten tumma ja päälle vaalea
taikinakerros. Paista 175 asteessa keskitasossa n. 50-60 min.
Kypsyyttä voi kokeilla puutikulla. Paina tikku kakun läpi,
jos taikinaa ei tartu on kakku kypsä. Anna hetki jäähtyä ennen
vuoasta irroitusta. Koristele halutessa tomusokerilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä