11.2.2014
150 g Voita tai margariinia
3 Kananmunaa
3 dl Sokeria
3/4 dl Maitoa
1 dl Lakkahilloa
3 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 rkl Tummaa kaakaojauhetta
Kostutus:
Mansikkamehua
Täyte:
2 dl Lakkahilloa
Kuorrutus:
50 g Voita tai margariinia
85 g Tummaa suklaata
½ dl Lakkahilloa
Koristeluun:
2 dl Vispikermaa
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi. Lisää vaahtoon lakkahillo, jäähtynyt margariini ja maito.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao. Lisää jauhoseos
siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun,
tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 24cm:n kakkuvuokaan tai sydänvuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja
kumoa kakku.
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta ensimmäinen kerros mansikkamahulla ja
sivele sitten kakkupohjalle tasaisesti lakkahilloa, tee toinen kerros samoin kuin edellinen.
Sulata kattilassa margariini. Nosta kattila liedeltä ja
paloittele suklaa rasvan joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää
lakkahillo. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Vatkaa kerma vaahdoksi
ja pursota kakun reunoille ja päälle sydänkuvio. Tarjoa kahvin kanssa
hyvälle ystävälle.
Koristeluun käytin myös hienonnettuja kirsikoita ja hopeanvärisiä
suklaakuulia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä