25.1.2014
Uunivuoallinen koko n. 20×30 cm
Ainekset:
225 g voita
½ dl kaakaojauhetta
2 ½ dl vettä
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl suolapähkinöitä
1 rkl Vaniljasokeria
1 tl Ruokasoodaa
2 kananmunaa
1 dl piimää
Mansikka-valkosuklaatäyte:
200 g Mansikoita
½ prk Flora Vanillaa
50 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
Kuorrutus:
125 g pehmeää voita
1 dl maitoa
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl Vaniljasokeria
8 dl tomusokeria
Tee näin:
Laita voi, kaakaojauhe ja vesi kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi on sulanut. Sekoita kuivataineet keskenään kulhossa. Lisää sekoittaen kananmunat ja piimä. Lisää viimeseksi lämmin kaakaovoi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperinpäälle sopivan kokoiseen uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kun pohja on kokonaan jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi kerrokseksi. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa sulatustoiminnolla ja sekoita sulanut suklaa, sulat mansikat ja sokeri vaahdon joukkoon. Sekoita pehmenneen liivatelehden joukkoon 3-4 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita liivateneste vaahtoon. Levitä mansikka-valkosuklaatäyte suklaalevyjen päälle.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Lisää tarvittaessa hieman maitoa tai tomusokeria, jos kuorrutus tuntuu liian kovalta tai löysältä. Levita kuorrutus pohjan päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla tai tuoreilla marjoilla. Laita leivos jääkaappiin.
Leikkaa ja tarjoile browniet viileinä esimerkiksi vaniljakastikkeen tai mansikkakastikkeen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä