14.1.2016
1kpl
3dl kädenlämpöinen vesi
2tl suola
1 1/2tl sokeri
2rkl öljy
1pss kuivahiiva
150g vehnälese
7dl vehnäjauho
Laita kulhoon vesi, suola, sokeri ja öljy. Sekoita vehnälese ja kuivahiiva keskenään ja lisää vesiseokseen. Lisää vähitellen vehnäjauhoa sekoittaen samalla. Jos taikina tuntuu löysältä niin lisää vehnäjauhoa, taikinan tulee irrota kulhosta ja sormista mutta ei kuitenkaan tuntua kivikovalta. Anna taikinan kohota 30minuuttia.
Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta pyöreä leipä. Anna leivän vielä levätä 5minuuttia pellillä leivinpaperin päällä. Voit halutessasi voit voidella leivän pinnan vedellä ennen paistoa.
Paista leipää 200-asteessa noin 20minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea ja leivän pohja kumisee sitä koputtaessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Valitettavasti ohjeessa taitaa olla virhe vesimäärässä. Itse tein tuolla vesimäärällä ja taikina oli pelkkää jauhoa. Lisäsin ihan vähän vettä ja taikina oli oudontuntusta sen jälkeen muttei enää jauhoista. Taikina ei kohonnut yhtään 30 minuutissa ja uunissakaan ei näyttänyt paistuvan. Onkohan siis jotain häikkää ohjeessa vai ovatko muut onnistuneet tekemään kelpo leivän tällä ohjeella? 🥺 en ole mikään aloittelija leipomaan joten en usko että en vain ole osannut tehdä tätä.