10.5.2016
24kpl
5dl soijamaito (makeutamaton)
3tl kurkuma
50g hiiva
1dl sokeri
1tl suola
16dl vehnäjauho
100g margariini
Täyte:
75g vaniljakastikejauhe
2,5dl soijamaito
2rkl mustikkahillo
Paistoon:
friteerausöljyä, rapsiöljyä jne
Kuorrute:
2dl kaakaotomusokeri kuorrute
1rkl vesi
Kaada soijamaito kattilaan, lisää joukkoon kurkuma ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja lisää kurkuma-maito joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja sokeri. Kaada puolet jauhoista taikinan joukkoon ja sekoita. Lisää sulatettu margariini taikinan joukkoon ja lisää vähitellen jauhoja. Vaivaa taikinaa 4minuuttia, taikinan tulee olla kiinteää ja pehmeää, lisäksi taikinan tulee irrota sormista.
Anna taikinan kohota tunnin lämpimässä paikassa liinan alla. Laita vaniljakastikejauhe kulhoon ja lisää siihen maito, sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna kastikkeen jähmettyä jääkaapissa noin 5minuuttia, lisää tämän jälkeen mustikkahillo ja sekoita taksaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 24 osaan, pyöritä tasaiseksi palloiksi ja anna kohota pari minuuttia. Kauli palloista paksuhko pyöreitä levyjä, laita täytettä taikinalevyn keskelle ja painele reunat yhteen. Pyörittele siitä tasainen pallo ja paina kevyesti päältä. Anna vielä kohota pari minuuttia. Tässä välin laita öljy kuumenemaan, joko kattilaan tai friteerauslaite.
Paista muutama munkki kerrallaan, käännä munkki paiston aikana. Jos täytettä valuu rasvaan niin se saattaa roiskua. Nosta munkit talouspaperin päälle joten ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Laita tomusokeri kulhoon ja lisää vesi, sekoita. Kuorrute tarttuu parhaiten jäähtyneisiin munkkeihin. Voit halutessasi joko dipata munkkit kuorrutteeseen tai levitää esim. voiveitsen avulla munkkien päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoilua.
HUOM!
– ÄLÄ KOSKAAN SAMMUTA PALAVAA RASVAA VEDELLÄ!
– ÄLÄ KOSKAAN SEKOITA ERI ÖLJYJÄ KESKENÄÄN, ne räjähtävät kuumentuessa. Eli paista aina yhdellä öljyllä esim. rapsiöljy!
– Varaa paistopisteen luokse sammutuspeite.
– Jos et käytä friteerauslaitetta, niin laita lämpömittari rasvaan jotta voit seurata rasvan lämpötilaa.
– Älä kuumenna rasvaa yli +180 astetta.
– Jäähdytetyn rasvan voi pullottaa ja käyttää uudelleen, mutta älä käytä rasvaa kahta kertaa enempää.
– Älä kaada rasvaa viemäriin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Itseasiassa minä itse söin tuon kyseinen kaunokaisen =D Ja olin todella tyytyväinen lopptulokseen.