Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo SugarCone

TofSu

6.9.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20160828_101007_600x600.jpg

Toffee:

4dl kaurakerma (planti)

3dl sokeri

1dl vaalea siirappi

4tl vaniljasokeri

50g voi

 

Kuorrute:

600g tumma suklaa/ valkoinen suklaa

 

Koriste:

nonparelli

 

Laita toffeen kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitaen, muista kuitenkin loppuvaiheessa sekoittaa jatkuvasti kun massa saostuu. Valmiin toffeen tunnistaa kun tipautat massaa noin teelusikallisen kylmään veteen ja annat hetken jäähtyä. Jos massa jähmettyy vedessä niin että voit muotoilla sen palloksi.

Kaada toffee leivinpaperin päälle ja voit halutessasi levittää sitä lusikalla, mutta toffee jähmettyy kuitenkin todella nopeasti.

Jos haluat toffeesta esim neliön muotoisia niin ääriviivat kannattaa veitsellä painaa vielä kuumahkoon toffeeseen ja leikata saksilla. Kylmä toffee hajoaa eri kokoisiksi paloiksi. Anna toffeen jäähtyä huoneenlämmössä.

Sulata suklaa vesihauteessa* ja dippaa toffeet suklaaseen nopeasti, muista että jos suklaa on liian kuumaa niin toffee sulaa. Laita suklaassa kastetut toffeet leivinpaperin päälle, voit halutessa koristella pinnan nonparelli karkeilla. Koveta suklaa-toffeet jääkaapissa. Tarjoile.

 

*Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa, mikrossa suklaa palaa helposti. Varsinkin valkoinen suklaa on herkkä palamaan pohjaan. Laita kattilaan noin puoleen väliin asti vettä ja anna hiljalleen kiehua. Laita kattilan päälle joko metallinen tai muovinen laakea kulho. Kulho ei saa missään nimessä osua veteen. Laita suklaapaloja muutama kerrallaan kulhoon ja sulata. Suklaa sulaa nopeammin näin kuin että laitat koko määrän kerralla.

 

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

Konvehdit ja makeiset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-MANSIKKA-LETUT_400x400.jpgSugarConeBanaani-Mansikka Letut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_CHOCO-VANILLA-KASTIKE_400x400.jpgSugarConeChoco-Vanilla kastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_WP_20161203_12_29_47_Pro_LI-2_400x400.jpgSugarConeJouluinen TorttuPulla
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-KAKKUNEN_400x400.jpgSugarConeBanaani Kakkunen
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161228_071823-2_400x400.jpgSugarConeHerkku Neliöt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161217_220239-2_400x400.jpgSugarConeJoulu Tonttunen

Kommentit (2)

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
18.9.2016 13:47

Hehe, ne olivat kyllä hyviä myönnettäköön =)

Kinuskiemo
11.9.2016 13:20

Onneksi on ruutu välissä! Tulisi herkuteltua liikaa. Noita tummasuklaisia yrittäisin vohkia. Nam!
Hyvä rakennelma sinulla lautasella, näyttävä ja ilmava. Eivät suklaiset herkut tartu toisiinsa ja voi halutessaan ”vetää välistä” juuri sen oikean kokoisen ja värisen palasen. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa