6.9.2016
Toffee:
4dl kaurakerma (planti)
3dl sokeri
1dl vaalea siirappi
4tl vaniljasokeri
50g voi
Kuorrute:
600g tumma suklaa/ valkoinen suklaa
Koriste:
nonparelli
Laita toffeen kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitaen, muista kuitenkin loppuvaiheessa sekoittaa jatkuvasti kun massa saostuu. Valmiin toffeen tunnistaa kun tipautat massaa noin teelusikallisen kylmään veteen ja annat hetken jäähtyä. Jos massa jähmettyy vedessä niin että voit muotoilla sen palloksi.
Kaada toffee leivinpaperin päälle ja voit halutessasi levittää sitä lusikalla, mutta toffee jähmettyy kuitenkin todella nopeasti.
Jos haluat toffeesta esim neliön muotoisia niin ääriviivat kannattaa veitsellä painaa vielä kuumahkoon toffeeseen ja leikata saksilla. Kylmä toffee hajoaa eri kokoisiksi paloiksi. Anna toffeen jäähtyä huoneenlämmössä.
Sulata suklaa vesihauteessa* ja dippaa toffeet suklaaseen nopeasti, muista että jos suklaa on liian kuumaa niin toffee sulaa. Laita suklaassa kastetut toffeet leivinpaperin päälle, voit halutessa koristella pinnan nonparelli karkeilla. Koveta suklaa-toffeet jääkaapissa. Tarjoile.
*Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa, mikrossa suklaa palaa helposti. Varsinkin valkoinen suklaa on herkkä palamaan pohjaan. Laita kattilaan noin puoleen väliin asti vettä ja anna hiljalleen kiehua. Laita kattilan päälle joko metallinen tai muovinen laakea kulho. Kulho ei saa missään nimessä osua veteen. Laita suklaapaloja muutama kerrallaan kulhoon ja sulata. Suklaa sulaa nopeammin näin kuin että laitat koko määrän kerralla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hehe, ne olivat kyllä hyviä myönnettäköön =)