29.5.2016
16 palaa
7dl vehnäjauho
3,5dl sokeri
1tl suola
2tl leivinjauhe
1dl kaakaojauhe
2rkl vaniljasokeri
2rkl pikakahvi
4dl kylmä vesi
2rkl etikka
1,5dl öljy
Kuorrute:
260g tumma suklaa
2dl kaurakerma
1,5rkl pikakahvi
nonparelli
Laita uuni lämpenemään 180-asteeseen.
Sekoita kuivat-aineet keskenään kulhossa. Mittaa kylmä vesi erilliseen kulhoon ja lisää siihen pikakahvi, sekoita kunnes kahvi on liuennut veteen kokonaan. Kaada kahvi-vesi seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää tämän jälkeen etikka, sekoita ja lisää lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi mutta älä yli sekoita, pienet paakut eivät haittaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen uuninpellin päälle ja paista 15-200 minuuttia kunnes taikina on kypsä tikulla kokeiltaessa eli tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna jäähtyä kunnolla.
Murenna tumma suklaa metalliseen kulhoon ja sulata suklaa vesihauteessa. Laita erilliseen kattilaan kerma ja pikakahvi, lämmitä seos kädenlämpöä hieman kuumemmaksi mutta älä anna kiehahtaa. Lisää sula suklaa kerma seokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute leivoksen päälle ja levitä nuolijalla tasaiseksi, ripottele lopuksi nonparellejä päälle. Laita mokkapalat jääkaappiin ja anna kuorrutteen kovettua noin tunti. Leikkaa mokkapalat leivoksiksi ja tarjoile.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hyvin samantapaisia olen tehnyt niin voin sanoa että nämä ovat varmasti oikein hyviä.