23.2.2016
10hlö
Pohja:
180g digestive-keksi
75g voi, margariini tai kookosrasva
Täyte:
6dl pähkinä
1,2dl kaakaojauhe
1,9dl siirappi (vaalea)
0,5dl sulatettu kookosrasva
1tl vaniljasokeri
2rkl sitruunamehu
175ml vesi
Kuorrute:
400g kookoskerma
200g mustikka
200g kookosrasva
(sokeri)
Voit tehdä täytteen kahdella tavalla.
1. Laita suolapähkinät tehosekoittimeen ja blendaa jauhoksi, sen ei tarvitse olla täysin tasaista joten sattumat ovat sallittuja. Muista kuitenkin blendata pähkinät usemmassa erissä koska tehosekoitin ei tee pähkinöistä tasaista yhdellä kertaa. Laita jauhetut suolapähkinät kulhoon ja lisää kaakaojauhe, siirappi, kookosöljy, vaniljasokeri, sitruunamehu ja vesi. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaada tämän jälkeen vuokaan.
2. Laita kaikki ainekset kulhoon, sekoita ja laita puolet siitä tehosekoittimeen. Blendaa tasaiseksi ja kaada erilliseen kulhoon. Blendaa loput ainekset tasaiseksi ja kaada kulhoon, sekoita esim. nuolijalla tasaiseksi jotta maku on tasainen. Kaada tämän jälkeen vuokaan.
Laita kakku jääkaappiin ja anna jähmettyä seuraavaan päivään. Ota kakku jääkaapista ja varovasti irrota kakkurengas, voit käyttää apuna veistä. Siirrä kakku tarjoilu astiaan. Laita kakku kuorrutteen teon ajaksi jääkaappiin.
Laita kulhoon kookoskerma ja sulaneet/tuoreet mustikat, sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa sokerilla. Sulata kookosrasva ja kaada ohuena nauhana mustikka-kookoskerma seokseen, vatkaa voimakkaasti jotta rasva sekoittuu hyvin joukkoon. Laita kulho 20minuutiksi jääkaappiin jotta hieman jämähtää, ota lopuksi kulho jääkaapista ja sekoita lusikalla. Lusikoi kuorrute kakun päälle. Voit halutessasi laittaa kakun vielä pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään tai tarjoilla kakun heti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä