10.5.2016
24kpl
5dl soijamaito (makeuttamaton)
3tl kurkuma
50g hiiva
1dl sokeri
1tl suola
16dl vehnäjauho
100g margariini
Paistoon:
friteerausöljyä, rapsiöljyä jne
Sokeroimiseen:
taloussokeria tai tomusokeria
Kaada soijamaito kattilaan, lisää joukkoon kurkuma ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja lisää kurkuma-maito joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja sokeri. Kaada puolet jauhoista taikinan joukkoon ja sekoita. Lisää sulatettu margariini taikinan joukkoon ja lisää vähitellen jauhoja. Vaivaa taikinaa 4minuuttia, taikinan tulee olla kiinteää ja pehmeää, lisäksi taikinan tulee irrota sormista.
Anna taikinan kohota tunnin lämpimässä paikassa liinan alla.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 24 osaan, pyöritä tasaiseksi palloiksi ja anna kohota pari minuuttia. Tässä välin laita öljy kuumenemaan, joko kattilaan tai friteerauslaite. Ota taikinapallo, paina sormilla reikä keskelle.
Paista muutama munkki kerrallaan, käännä munkki paiston aikana. Nosta munkit talouspaperin päälle joten ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Jos sokeroit munkkeja niin tee se kun munkki on vielä lämmin, kylmään munkkiin sokeri tarttuu huonosti.
HUOM!
– ÄLÄ KOSKAAN SAMMUTA PALAVAA RASVAA VEDELLÄ!
– ÄLÄ KOSKAAN SEKOITA ERI ÖLJYJÄ KESKENÄÄN, ne räjähtävät kuumentuessa. Eli paista aina yhdellä öljyllä esim. rapsiöljy!
– Varaa paistopisteen luokse sammutuspeite.
– Jos et käytä friteerauslaitetta, niin laita lämpömittari rasvaan jotta voit seurata rasvan lämpötilaa.
– Älä kuumenna rasvaa yli +180 astetta.
– Jäähdytetyn rasvan voi pullottaa ja käyttää uudelleen, mutta älä käytä rasvaa kahta kertaa enempää.
– Älä kaada rasvaa viemäriin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Maku on luonnollisesti hieman erilainen kuin normaalissa munkissa, mutta merkittävää eroa ei ole maussa. Tarkoitus oli lähinnä hakea väriä ei niinkään makua, mutta kurkuman maun saa esiin laittamalla sitä hieman enemmän.