Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo SugarCone

SOKERIMUNKKI RINKILÄT

10.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_SOKERIMUNKKI-RINKILÄT_600x600.png

24kpl

 

5dl soijamaito (makeuttamaton)

3tl kurkuma

 

50g hiiva

1dl sokeri

1tl suola
16dl vehnäjauho

100g margariini

 

Paistoon:

friteerausöljyä, rapsiöljyä jne

 

Sokeroimiseen:

taloussokeria tai tomusokeria

 

Kaada soijamaito kattilaan, lisää joukkoon kurkuma ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja lisää kurkuma-maito joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja sokeri. Kaada puolet jauhoista taikinan joukkoon ja sekoita. Lisää sulatettu margariini taikinan joukkoon ja lisää vähitellen jauhoja. Vaivaa taikinaa 4minuuttia, taikinan tulee olla kiinteää ja pehmeää, lisäksi taikinan tulee irrota sormista.

 

Anna taikinan kohota tunnin lämpimässä paikassa liinan alla.

 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 24 osaan, pyöritä tasaiseksi palloiksi ja anna kohota pari minuuttia. Tässä välin laita öljy kuumenemaan, joko kattilaan tai friteerauslaite. Ota taikinapallo, paina sormilla reikä keskelle.

 

Paista muutama munkki kerrallaan, käännä munkki paiston aikana. Nosta munkit talouspaperin päälle joten ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

 

Jos sokeroit munkkeja niin tee se kun munkki on vielä lämmin, kylmään munkkiin sokeri tarttuu huonosti.

 

HUOM!

– ÄLÄ KOSKAAN SAMMUTA PALAVAA RASVAA VEDELLÄ!

– ÄLÄ KOSKAAN SEKOITA ERI ÖLJYJÄ KESKENÄÄN, ne räjähtävät kuumentuessa. Eli paista aina yhdellä öljyllä esim. rapsiöljy!

– Varaa paistopisteen luokse sammutuspeite.

– Jos et käytä friteerauslaitetta, niin laita lämpömittari rasvaan jotta voit seurata rasvan lämpötilaa.

– Älä kuumenna rasvaa yli +180 astetta.

– Jäähdytetyn rasvan voi pullottaa ja käyttää uudelleen, mutta älä käytä rasvaa kahta kertaa enempää.

– Älä kaada rasvaa viemäriin.

Erityisruokavaliot

MaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Klassikot

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-MANSIKKA-LETUT_400x400.jpgSugarConeBanaani-Mansikka Letut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_CHOCO-VANILLA-KASTIKE_400x400.jpgSugarConeChoco-Vanilla kastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_WP_20161203_12_29_47_Pro_LI-2_400x400.jpgSugarConeJouluinen TorttuPulla
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-KAKKUNEN_400x400.jpgSugarConeBanaani Kakkunen
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161228_071823-2_400x400.jpgSugarConeHerkku Neliöt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161217_220239-2_400x400.jpgSugarConeJoulu Tonttunen

Kommentit (2)

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
12.5.2016 21:51

Maku on luonnollisesti hieman erilainen kuin normaalissa munkissa, mutta merkittävää eroa ei ole maussa. Tarkoitus oli lähinnä hakea väriä ei niinkään makua, mutta kurkuman maun saa esiin laittamalla sitä hieman enemmän.

Kinuskiemo
10.5.2016 21:50

Jaa-a! Kumman ottaisin, talous- vai tomusokeroidun? Molemmat, kiitos! 🙂 Näyttävät herkullisilta ja ovat niin kauniin keltaisia. Maistuuko kurkuma munkin maussa?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa