17.12.2016
3kpl kananmuna
2,5dl sokeri
5dl vehnäjauho
2tl leivinjauhe
150g voi
50g kookoshiutale
0,5 – 1dl sitruunamehu
*Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Lisää jauhoseosta ja sulaa voita vuorotellen vaahdon joukkoon. Kaada lopuksi kookoshiutaleet ja mausta taikina sitruunamehulla haluamasi vahvuiseksi, sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuodeltuun ja korppujauhotettuu vuokaan, jos käytät pinnoitettua vuokaa niin voitelua ja korppujauhotusta ei tarvita. Paista kakkua 175-asteessa uunin keskitasolla 25-40minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kypsän kakun tunnistat kun kokeilet esim hammastikulla kakkua, jos hammastikkuun jää taikinaa niin kakku ei ole vielä kypsä mutta jos tikku on ns puhdas niin kakku on kypsä.
*Vaahto muodostuu nopeimmin kun käytät huoneenlämpöisiä kananmunia, lisäksi tuoreet kananmunat vaahtoutuvat yleensä heikosti joten suosi mieluummin hieman vanhempia munia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Komea sitruunan raikastama kakku. 🙂 Tästä riittää muhkea pala useammalle herkuttelijalle.