11.12.2016
9hlö
Pohja:
3kpl kananmuna
1dl sokeri
1dl vehnäjauho
0,5dl perunajauho
1tl leivinjauhe
Täyte:
300g aprikoosihillo
Kostutus:
omenamehu
Kuorrute:
100g valkosuklaa
1dl kuohukerma
200g tuorejuusto
Koriste:
suolapähkinä
Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja lisää sokeri, vaahdota paksuksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi ne vaahdon joukkoon samalla varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada vaahto voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20cm halkaisija), jos käytät pinnoitettua vuokaa niin sitä ei tarvitse korppujauhottaa.
Paista pohjaa 175-asteessa uunin alaosassa 30-35minuuttia.
Vinkki: Kypsän kakkupohjan tunnistat kun kokeilet esim. hammastikulla kakkua. Työnä hammastikku kakun keskikohdasta sisään ja vedä pois, jos tikku tuntuu ”märältä” jatka paistamista mutta jos tikkuun ei jää taikinaa niin kakkupohja on valmis.
Anna kakkupohjan hieman jäähtyä ennen sen kumoamista. Odota kuitenkin pohjan kokonaan jäähtymistä ennen kuin leikkaat sen kolmeen osaan. Kakkuun käytetään vain päälimmäinen ja alimmainen kerros, keskimmäisen kerroksen voi käyttää esim perunaleivoksiin. Sen voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Aloita kakun kokoaminen niin että laitat kakun päälimmäisen kerroksen alimmaiseksi, näin kakun päälimmäisestä pinnasta tulee tulee täysin suora ja helpottaa kuorrutteen levittymistä tasaisesti. Kosuta kakku. Levitä 2/3osaa aprikoosihillosta kakun väliin, muista levittää hillo tasaiseksi jotta kakusta tulee suora. Levitä loppu hillo ohuesti kakun päälle.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa* ja sekoita hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Ota kakku ja kuorruta nuolijan avulla kakun päälle. Koristele suolapähkinöillä.
*Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa, mikrossa suklaa palaa helposti. Varsinkin valkoinen suklaa on herkkä palamaan pohjaan. Laita kattilaan noin puoleen väliin asti vettä ja anna hiljalleen kiehua. Laita kattilan päälle joko metallinen tai muovinen laakea kulho. Kulho ei saa missään nimessä osua veteen. Laita suklaapaloja muutama kerrallaan kulhoon ja sulata. Suklaa sulaa nopeammin näin kuin että laitat koko määrän kerralla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä