22.1.2016
Pohja:
400g voi
1,5dl sokeri
2tl vanilliinisokeri
1,5tl leivinjauhe
1,5dl ruishiutale
1dl grahamjauho
2dl ruisjauho
3dl vehnäjauho
Täyte:
500g mansikka
(perunajauho)
Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää sokerit joukkoon. Nypi muromaiseksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää voi seokseen. Sekoita kunnes taikina on tasaista, jaa taikina kahteen osaan. Ota toinen taikinapala ja painele se piirakkavuoan (22cm) pohjalle tasaiseksi. Laita piirakkavuoka jääkaappiin 15minuutiksi. Ota vuoka jääkaapista ja laita marjat pohjalle, voit halutessasi ripotella perunajauhoa mansikoiden päälle. Perunajauho sitoo nestettä ja varsinkin se on kätevä jos käytät pakaste mansikoita.
Piirakan päälisen voi tehdä kahdella tavalla.
Tapa 1:
Ota toinen taikinapala ja laita se leivinpaperin päälle, painele ruisjauhojen avulla taikinasta tasainen levy joka on piirakkavuokaa hieman isompi. Laita leivinpaperi jääkaappiin 15minuutiksi ja kumoa tämän jälkeen piirakkavuoan päälle, poista ylimääräinen taikina veitsellä.
Tapa 2:
Painele taikina suoraan mansikoiden päälle ruisjauhoja apuna käyttäen.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200-asteessa 40minuuttia.
Tarjoile piirakka lämpöisenä esim. vaniljajäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nam, näyttää herkulliselta! Näin savolaiset juuret omaavana olen kyllä kukkoa syönyt niin mustikoista kuin muikuistakin, mutta mansikka sellainen on vielä maistamatta. 🙂 Sopisi varmaan kivasti vaikka kevyemmän aterian jälkkäriksi.