14.1.2016
2kpl
5dl kädenlämpöinen vesi
3tl suola
2tl siirappi
60g ruishiutale
2pss kuivahiiva
440g ruisjauho
Laita kulhoon vesi, suola ja siirappi. Sekoita joukkoon ruishiutaleet ja kuivahiiva. Lisää joukkoon ruisjauho ja sekoita, taikinan tulee olla tahmeaa mutta ei löysää. Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla tunti.
Jauhota leivonta alusta ruisjauholla. Jaa taikina kahteen ja leivo niistä joko reikäleipiä tai limppuja, laita leivät leivinpaperin päälle. Paista leipiä ensin 225-asteessa 20minuuttia, alenna tämän jälkeen lämpöä 200-asteeseen ja jatka paistamista vielä 30-40minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Olen mari-johanna kanssa täysin samaa mieltä. 🙂 Näyttävät täydellisiltä ja herkullisilta sekä taatusti myös maistuvat! Tehtävälistalle menee. 🙂