3.8.2016
40kpl
Taikina:
5dl vesi/riisimaito
2kpl kananmuna
1dl sokeri
1tl suola
2pss kuivahiiva tai 50g tuorehiiva
(2-4tl kardemumma)
12-14dl vehnäjauho
150g voi/margariini
Täyte 1:
200g huoneenlämpöinen pehmeä voi/margariini
27g kanelijauhe
sokeri
Täyte 2:
2pss paistonkestävä vaniljakastike jauhe (63g pussi)
4dl vesi/riisimaito
Voiteluun:
2-3kpl kananmuna
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola (kardemumma) ja osa jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Lisää vähitellen loput jauhoista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
Tässä vaiheessa voit tehdä vaniljatäytteen. Tee täyte kaatamalla kylmä vesi/maito kulhoon ja sekoita vispilän avulla vaniljajauhe joukkoon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohuehkoksi levyksi. Levitä voi tasaisesti, ripottele kanelia ja sokeria päälle. Taita taikina kaksinkertaiseksi (katso kuva 2).
kuva 2
Leikkaa taikina reilu 1cm paksuisiksi viipaleiksi (katso kuva 3) ja kierrä taikinaviipale kierteelle (katso kuva 4). Kieritä viipale kierteeksi niin että taikinan päät jäävät kierteen alle jotta ne eivät avaudu paistettaessa (katso kuva 5).
kuvat 3, 4 ja 5
Anna kierteiden nousta leivinpaperin päälle pellillä noin 5minuuttia, paina kierteen keskelle syvennys.
Voitele kierteet kananmunalla ja tämän jälkeen lusikoi vaniljatäyte keskelle.
Paista kierteitä 225-asteessa 10-15 minuuttia, paisto aika riippuu pullien koosta ja paksuudesta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Herkullinen ”silmä” keskellä ja reunoilla kivat kaneliraidat. Ei kun popsimaan! 🙂