Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo SugarCone

Pulla Wiener

3.8.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_PULLA-WIENER_600x600.jpg

40kpl

 

Taikina:

5dl vesi/riisimaito

2kpl kananmuna

1dl sokeri

1tl suola

2pss kuivahiiva tai 50g tuorehiiva

(2-4tl kardemumma)

12-14dl vehnäjauho

150g voi/margariini

 

Täyte 1:

200g huoneenlämpöinen pehmeä voi/margariini

27g kanelijauhe

sokeri

 

Täyte 2:

2pss paistonkestävä vaniljakastike jauhe (63g pussi)

4dl vesi/riisimaito

 

Voiteluun:

2-3kpl kananmuna

 

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola (kardemumma) ja osa jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Lisää vähitellen loput jauhoista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

 

Tässä vaiheessa voit tehdä vaniljatäytteen. Tee täyte kaatamalla kylmä vesi/maito kulhoon ja sekoita vispilän avulla vaniljajauhe joukkoon. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa.

 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohuehkoksi levyksi. Levitä voi tasaisesti, ripottele kanelia ja sokeria päälle. Taita taikina kaksinkertaiseksi (katso kuva 2).
pulla wiener vaihekuvat (2) kuva 2

 

Leikkaa taikina reilu 1cm paksuisiksi viipaleiksi (katso kuva 3) ja kierrä taikinaviipale kierteelle (katso kuva 4). Kieritä viipale kierteeksi niin että taikinan päät jäävät kierteen alle jotta ne eivät avaudu paistettaessa (katso kuva 5).
pulla wiener vaihekuvat (3) pulla wiener vaihekuvat (4) pulla wiener vaihekuvat (6) kuvat 3, 4 ja 5

 

Anna kierteiden nousta leivinpaperin päälle pellillä noin 5minuuttia, paina kierteen keskelle syvennys.
pulla wiener vaihekuvat (5)

Voitele kierteet kananmunalla ja tämän jälkeen lusikoi vaniljatäyte keskelle.

 

Paista kierteitä 225-asteessa 10-15 minuuttia, paisto aika riippuu pullien koosta ja paksuudesta.

Kategoriat

Pullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-MANSIKKA-LETUT_400x400.jpgSugarConeBanaani-Mansikka Letut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_CHOCO-VANILLA-KASTIKE_400x400.jpgSugarConeChoco-Vanilla kastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_WP_20161203_12_29_47_Pro_LI-2_400x400.jpgSugarConeJouluinen TorttuPulla
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-KAKKUNEN_400x400.jpgSugarConeBanaani Kakkunen
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161228_071823-2_400x400.jpgSugarConeHerkku Neliöt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161217_220239-2_400x400.jpgSugarConeJoulu Tonttunen

Kommentit (2)

Kinuskiemo
3.8.2016 21:58

Herkullinen ”silmä” keskellä ja reunoilla kivat kaneliraidat. Ei kun popsimaan! 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
3.8.2016 20:57

On kyllä herrrrkullisen näköinen pulla! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa