2.2.2016
8-10 annosta
Pohja:
300g voi
6dl vehnäjauho
6rkl vesi
1tl suola
1tl vaniljasokeri
4rkl sokeri
Vaniljatäyte:
5dl kauramaito
2-3rkl vaniljasokeri
3rkl sokeri
3rkl perunajauho
tilkka vettä
Persikkatäyte:
460g persikka (kivetön)
2dl vesi
3-5rkl sokeri
3rkl perunajauho
tilkka vettä
Laita irtokakkuvuoan (halkaisija 27cm) pohjalle leivinpaperi, voit halutessasi laittaa vuoan reunoille joko leivinpaperi suikaleen tai foliota.
Sekoita kulhossa voi ja vehnäjauho tasaiseksi muruksi. Lisää joukkoon sokerit ja suola. Lopuksi kaada vesi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Taikinan tulee olla pehmeää, murotaikinan tapaista. Kaada taikina vuokaan, levitä käsien avulla taikina pohjalle ja reunoille. Reunat tulee tehdä pohjaa paksummiksi jotta reunat eivät murru liian helposti täytettä laitettaessa. Vuoraa foliolla reunat ja pohja, laita vuoan päälle vuokaa hieman pienempi teräskattila. Voit myös laittaa vuokaan herneitä. Huom! Taikinareunus laskee paistettaessa ja siksi on tärkeää laittaa reunus tarpeeksi korkealle. Paista pohjaa 200-asteessa 10-15minuuttia. Ota tämän jälkeen vuoasta teräskattila tai herneet pois, jatka paistamista kunnes pohja saa väriä ja pohja kypsyy.
Kun pohja jäähtyy tee vaniljatäyte. Laita kattilaan kauramaito ja sokerit, kiehauta. Sekoita pieneen tilkkaan vettä perunajauho ja lisää maito-sokeri seokseen, vatkaa kunnes täyte saostuu. Laita täyte kylmään vesihauteeseen ja anna täytteen jäähtyä. Kun täyte on täysin jäähtynyt kaada se pursotinpussiin jossa on esim. tähtitylla.
Tee seuraavaksi persikkatäyte. Voit käyttää joko tuoreita tai säilyke persikkoita. Jos käytät tuore persikoita, poista persikoista kuoret ja siemen. Lohko persikat reilun kokoisiksi lohkoiksi ja laita ne blenderiin, lisää joukkoon vesi. Blendaa persikat tasaiseksi soseeksi. Kaada persikkasose kattilaan ja lisää siihen sokeri, kiehauta. Sekoita pieneen tilkkaan vettä perunajauhot, lisää se persikkaseokseen ja vatkaa kunnes täyte saostuu. Laita täyte kylmään vesihauteeseen ja anna täytteen jäähtyä. Kun täyte on täysin jäähtynyt kaada se pursotinpussiin jossa on esim. tähtitylla.
Ota pohja ja poista irtovuoan reunus. Laita pohja suoraan tarjoiluvadille, voit halutessasi laittaa pohjan alle kakkupaperin. Käsittele pohjaa varoen jotta se ei rikkoontuisi. Pursoita täytteitä spiraaleina vuorotellen kunnes täytteet loppuu. Anna kakun hyyytä jääkaapissa vähintään 2tuntia ja parhaimman tuloksen saat kun annat hyytyä seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hauskan ja herkullisen näköinen. 🙂 Tämä pääsiäisen kakkulistalle!