9.9.2016
(ohjeesta tulee noin reilu 4dl siirappia)
1kg omena
1l vesi
1kpl kanelitanko
6dl sokeri
Voit halutessa kuori omenat tai jättää kuoret, poista siemenkodat ja lohko. Jos käytät ulkomaisia omenoita, kuoriminen on suositeltavaa. Laita omena lohkot kattilaan ja lisää joukkoon vesi sekä kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 20minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila levyltä ja siivilöi neste talteen, nesteen tulee olla mahdollisimman kirkasta joten vältä omenoiden painelemista siivilää vasten. Nestettä tulisi olla 8,5dl.
Kaada neste kattilaan ja lisää sokeri joukkoon. Keitä nestettä miedolla lämmöllä 3-4tuntia välillä sekoittaen, loppupuolella sekoittamista tulee lisätä. Siirappi on valmista kun otat ruokalusikallisen nestettä ja annat hetken jäähtyä, jos neste paksuuntuu siirappimaiseksi niin siirappi on valmista. Jäähdytä siirappi ja säilytä siirappi ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.
HUOM! Siirappi voi jääkaapissa jähmettyä hyytelömäiseksi, joten suosittelen siirapin laittamista lusikoitavaan astiaan jotta voit ottaa tarvittavan siirappi määrän erilliseen astiaan. Jähmettynyt siirapista saa juoksevaa lämmittämällä sitä mikrossa noin 1-2minuuttia miedolla lämmöllä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Valitettavasti ei ole ohjetta noihin lettuihin, ne ovat suoraan pussi jauheesta tehtyjä mutta täytyy laittaa korvan taakse jos kehittelisi jonkun tosi kivan lettu ohjeen =)