Kinuskileipomo SugarCone

Kategoria: Muuta makeaa Nähty 14561 kertaa
 
09.09.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIOmenasiirappi


Omatekoinen makusiirappi on herkullinen lisä esim lettukesteihin. Tämä ohje ei ole nopea tekoinen mutta sitäkin herkullisempaa.

(ohjeesta tulee noin reilu 4dl siirappia)

 

1kg omena

1l vesi

1kpl kanelitanko

 

6dl sokeri

 

Voit halutessa kuori omenat tai jättää kuoret, poista siemenkodat ja lohko. Jos käytät ulkomaisia omenoita, kuoriminen on suositeltavaa. Laita omena lohkot kattilaan ja lisää joukkoon vesi sekä kanelitanko. Keitä miedolla lämmöllä noin 20minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila levyltä ja siivilöi neste talteen, nesteen tulee olla mahdollisimman kirkasta joten vältä omenoiden painelemista siivilää vasten. Nestettä tulisi olla 8,5dl.

Kaada neste kattilaan ja lisää sokeri joukkoon. Keitä nestettä miedolla lämmöllä 3-4tuntia välillä sekoittaen, loppupuolella sekoittamista tulee lisätä. Siirappi on valmista kun otat ruokalusikallisen nestettä ja annat hetken jäähtyä, jos neste paksuuntuu siirappimaiseksi niin siirappi on valmista. Jäähdytä siirappi ja säilytä siirappi ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

 

HUOM! Siirappi voi jääkaapissa jähmettyä hyytelömäiseksi, joten suosittelen siirapin laittamista lusikoitavaan astiaan jotta voit ottaa tarvittavan siirappi määrän erilliseen astiaan. Jähmettynyt siirapista saa juoksevaa lämmittämällä sitä mikrossa noin 1-2minuuttia miedolla lämmöllä.