9.9.2016
3kg omena
3kpl sipuli
3rkl inkiväärijauhe
1,5kpl punainen chili
1,5l vesi
3rkl vaalea siirappi
2kpl kanelitanko
3rkl omenaviinietikka
1,5kg hillosokeri
Kuori omenat, poista siemenkodat ja lohko omenat pienehköiksi kuutioiksi. Laita omenat kattilaan. Kuori ja pilko sipulit kuutioiksi, lisää sipulit omenoiden joukkoon. Huuhtele chili ja poista siemenet, hienonna pieniksi paloiksi. Jos kuitenkin haluat chutneystä tulisempaa jätä siemenet palkoihin. Lisää chili kattilaan. Laita vielä joukkoon vesi, siirappi, kanelitangot ja viinietikka.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10minuuttia, sekoita välillä. Lisää hillosokeri joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen, anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15minuuttia. Poista tämän jälkeen kanelitangot. Laita chutney kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.
HUOM! Chutney hyytyy kylmässä hillomaisemmaksi, joten älä pelästy jos chutney näyttää löysähköltä purkitus vaiheessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä