25.6.2016
8 annosta
Suklaa-kahvi:
5dl kaurajuoma suklaa
2tl pikakahvi
2,5rkl perunajauho
(sokeri)
Vanilja-tuorejuusto:
2dl vaahtoava vaniljakastike (kaurapohjainen)
150g maustamaton kasvislevite (tuorejuusto)
(vaniljasokeri) + sokeri)
150g suklaahippu keksi
kaakaojauhe
kanelijauhe
Laita kattilaan suklaa kaurajuoma, pikakahvi ja perunajauho. Kuumenna ja sekoita vispilällä kunnes seos sakenee paksuksi, voit halutessasi kaataa täytteen erilliseen kulhoon jäähtymään. Tarkista täytteen makeus tässä vaiheessa, lisää sokeria tarvittaessa. Ripottele sokeria hieman täytteen päälle jottei siihen muodostu kuorta. Nopeuttaaksesi jäähtymistä laita kulho tai kattila kylmään vesihauteeseen.
Sillä aikaa kun suklaa täyte jäähtyy murenna keksit pieniksi muruiksi.
Kaada kylmä vaniljakastike kulhoon ja vatkaa vaahdoksi, lisää tuorejuusto vähitellen joukkoon. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella, voit halutessasi lisätä vaniljan makua lisäämällä vaniljasokeria ja makeutta voit säädellä sokerilla.
Kokoa tiramisu laseihin. Laita ensin suklaa-kahvi täytettä lasin pohjalle, ripottele keksinmuruja päälle ja lusikoi vaniljatäytettä päälle. Jatka näin kunnes lasi on melkein täynnä mutta kuitenkin niin että vaniljatäyte on viimeisenä päälimmäisenä. Jäähdytä tiramisuja jääkaapissa tunnin ja ripottele kanelijauhetta tai kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä