5.6.2016
30 isoa tai 60 pientä
5dl vesi
1kpl kasvisliemi
2rkl sokeri
1pss kuivahiiva
500g ruisjauhoja
4dl vehnäjauho
1rkl suola
1tl ruokasooda
Kaada vesi kattilaan ja kiehauta, liota kasvisliemi kuutio joukkoon ja anna liemen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada liemi kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne liemen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa ruisjauhoja jos taikina tuntuu löysältä. Taikinan tulee olla märkää mutta ei löysää. Peitä taikinakulho kelmulla ja laita se kahdeksi (2) tunniksi jääkaappiin.
Ota taikina jääkaapista ja kaulitse siitä ohut levy ja voit halutessa ajaa levyn ruutukaulimella, tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Painele 12cm halkaisijan pyöreällä muotilla taikinasta kiekkoja. Nosta kiekot leivinpaperille uunipellille. Pirskottele keikkojen päälle hieman vettä.
Paista näkkileivät uunin keskitasolla 225-asteessa noin 12minuuttia tai kunnes ne ovat kovia ja saaneet kauniin paistovärin. Anna näkkileipien jäähtyä/kuivua seuraavaan päivään.
Säilytä näkkileivät kuivassa esim. avonaisessa rasiassa. Pusissa näkkileivät kostuvat ja homehtuvat nopeasti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kivalta kuulostaa! Pitääpä kokeilla 🙂