Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo SugarCone

Munkit

19.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20151118_002816_600x600.jpg

24kpl

 

50g hiiva

5dl maito

2kpl kananmuna

1,5dl sokeri

2tl suola

0,5dl vehnälese

16dl vehnäjauho

1,5dl sulatettu voi

 

Paistamiseen:

öljy

 

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri ja osa jauhoista. Sekoita joukkoon vehnäleseet ja pehmeä voi. Lisää vähitellen loput jauhoista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

Jaa taikina 24 osaan, pyöritä tasaiseksi palloiksi ja anna kohota pari minuuttia. Tässä välin laita öljy kuumenemaan, joko kattilaan tai friteerauslaite. Ota taikinapallo ja paina sormilla reikä keskelle.

Paista muutama munkki kerrallaan, käännä munkki paiston aikana. Nosta munkit talouspaperin päälle joten ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

Jos sokeroit munkkeja niin tee se kun munkki on vielä lämmin, kylmään munkkiin sokeri tarttuu huonosti.

 

Kuvan kuorrutteet:

tumma suklaa – suolapähkinä

tumma suklaa – nonparelli

pomada – tumma suklaa

pomada – nonparelli

kaneli – sokeri

tomusokeri

 

HUOM!

  • ÄLÄ KOSKAAN SAMMUTA PALAVAA RASVAA VEDELLÄ!
  • Varaa paistopisteen luokse sammutuspeite.
  • Jos et käytä friteerauslaitetta, niin laita lämpömittari rasvaan jotta voit seurata rasvan lämpötilaa.
  • Älä kuumenna rasvaa yli +180 astetta.
  • Jäähdytetyn rasvan voi pullottaa ja käyttää uudelleen, mutta älä käytä rasvaa kahta kertaa enempää.
  • Älä kaada rasvaa viemäriin.

Kategoriat

Pullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-MANSIKKA-LETUT_400x400.jpgSugarConeBanaani-Mansikka Letut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_CHOCO-VANILLA-KASTIKE_400x400.jpgSugarConeChoco-Vanilla kastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_WP_20161203_12_29_47_Pro_LI-2_400x400.jpgSugarConeJouluinen TorttuPulla
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-KAKKUNEN_400x400.jpgSugarConeBanaani Kakkunen
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161228_071823-2_400x400.jpgSugarConeHerkku Neliöt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161217_220239-2_400x400.jpgSugarConeJoulu Tonttunen

Kommentit (3)

maris
Kinuskileipomo maris
19.11.2015 20:20

Miten herkullisen näköisiä! Kylläpä olisi vaikea valinta edessä, jos pitäisi päättää mihin noista ensimmäisenä hampaansa iskisi. 😉

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
19.11.2015 19:23

Olen saanu ystävättereltäni vinkkiä että haluisi enemmän tarkempia ohjeita ja jopa vaihekuvia, jotta ensikertalainenkin voi onnistua yhtä hyvin. =) Ja kiitos ihanasta kommentista =)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.11.2015 16:56

Nam, näyttää herkulta! 🙂 Olet tehnyt kivat tarkat ohjeet ja mikä on hyvä juttu olet liittänyt mukaan tuollaisen rasvan kanssa työskentely oppaan. Erilaisia kuorrutteitakin on joka lähtöön idealla jokaiselle jotakin! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa