19.11.2015
24kpl
50g hiiva
5dl maito
2kpl kananmuna
1,5dl sokeri
2tl suola
0,5dl vehnälese
16dl vehnäjauho
1,5dl sulatettu voi
Paistamiseen:
öljy
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri ja osa jauhoista. Sekoita joukkoon vehnäleseet ja pehmeä voi. Lisää vähitellen loput jauhoista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
Jaa taikina 24 osaan, pyöritä tasaiseksi palloiksi ja anna kohota pari minuuttia. Tässä välin laita öljy kuumenemaan, joko kattilaan tai friteerauslaite. Ota taikinapallo ja paina sormilla reikä keskelle.
Paista muutama munkki kerrallaan, käännä munkki paiston aikana. Nosta munkit talouspaperin päälle joten ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Jos sokeroit munkkeja niin tee se kun munkki on vielä lämmin, kylmään munkkiin sokeri tarttuu huonosti.
Kuvan kuorrutteet:
tumma suklaa – suolapähkinä
tumma suklaa – nonparelli
pomada – tumma suklaa
pomada – nonparelli
kaneli – sokeri
tomusokeri
HUOM!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Miten herkullisen näköisiä! Kylläpä olisi vaikea valinta edessä, jos pitäisi päättää mihin noista ensimmäisenä hampaansa iskisi. 😉