Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo SugarCone

Kasvispiirakka

5.6.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_KASVISPIIRAKKA-1_600x600.jpg

16kpl

6dl kauramaito
50g hiiva
2rkl öljy
2rkl sokeri
1rkl suola
14dl hiivaleipäjauho
2tl kurkuma

Täyte:
1,5dl puuroriisi
2kpl sipuli
500g itämainen wok vihannes
suola
pippuri

Paistoon:
friteerausöljyä, rapsiöljyä jne

Kaada soijamaito kattilaan, lisää joukkoon kurkuma ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja lisää kurkuma-maito joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola ja sokeri. Kaada puolet jauhoista taikinan joukkoon ja sekoita. Lisää vähitellen jauhoja. Vaivaa taikinaa 4minuuttia, taikinan tulee olla kiinteää ja pehmeää, lisäksi taikinan tulee irrota sormista.

Anna taikinan kohota tunnin lämpimässä paikassa liinan alla. Tällä välin keitä riisi suolavedessä kypsäksi. Kuori ja kuutio sipuli, kuullota sipuli pienessä tilkassa öljyä pannulla. Ota wok vihannekset sulamaan, sekoita riisi ja sipulit niiden joukkoon. Mausta.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina 16 osaan, pyöritä tasaiseksi palloiksi ja anna kohota pari minuuttia. Kaulitse pallot pyöreiksi ohuehkoiksi kiekoiksi, laita täytettä keskelle ja käännä taikina niin että muodostuu puolikuu.
KASVISPIIRAKKA (2) vaihekuva
Käytä esim. juomalasia ”sinetöimään” piirakan reunat jotta ne eivät aukea paistettaessa.

Kuumenna öljy 175-180 asteeseen ja paista muutama piirakka kerrallaan kullan ruskeiksi kummaltakin puolelta. Ota piirakat öljystä ja laita hetkeksi esim. talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

HUOM!
– ÄLÄ KOSKAAN SAMMUTA PALAVAA RASVAA VEDELLÄ!
– ÄLÄ KOSKAAN SEKOITA ERI ÖLJYJÄ KESKENÄÄN, ne räjähtävät kuumentuessa. Eli paista aina yhdellä öljyllä esim. rapsiöljy!
– Varaa paistopisteen luokse sammutuspeite.
– Jos et käytä friteerauslaitetta, niin laita lämpömittari rasvaan jotta voit seurata rasvan lämpötilaa.
– Älä kuumenna rasvaa yli +180 astetta.
– Jäähdytetyn rasvan voi pullottaa ja käyttää uudelleen, mutta älä käytä rasvaa kahta kertaa enempää.
– Älä kaada rasvaa viemäriin.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-MANSIKKA-LETUT_400x400.jpgSugarConeBanaani-Mansikka Letut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_CHOCO-VANILLA-KASTIKE_400x400.jpgSugarConeChoco-Vanilla kastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_WP_20161203_12_29_47_Pro_LI-2_400x400.jpgSugarConeJouluinen TorttuPulla
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-KAKKUNEN_400x400.jpgSugarConeBanaani Kakkunen
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161228_071823-2_400x400.jpgSugarConeHerkku Neliöt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161217_220239-2_400x400.jpgSugarConeJoulu Tonttunen

Kommentit (1)

Kinuskiemo
5.6.2016 20:10

Nämä kuulostavat ja näyttävät herkullisilta. Piirakan keltainen väri houkuttelee maistamaan ja sisältä paljastuvat hauskan näköiset sattumat haukkaamaan ”toisenkin” kerran! Nam! 🙂

Kiitos lopussa olevasta tärkeästä ohjeistuksesta!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa