5.2.2016
25kpl pieniä tai 12kpl isoa
Kuori:
3,5dl ruisjauho
1tl suola
2dl kylmä vesi
1rkl öljy
Täyte:
5dl kauramaito
5dl vesi
2dl puuroriisi
1tl suola
(nokare voita)
Kostutus:
4dl vesi
100g voi
Sekoita kuoritaikinan ainekset hyvin keskenään kulhossa. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat puuron.
Laita kattilaan kauramaito ja vesi. Kiehauta ja lisää joukkoon riisi, alenna lämpöä kutosesta neloseen. Sekoita puuroa välillä, puuron kypsymiseen menee noin puoli tuntia. Puuron tulee olla sakeaa mutta ei kovaa niin että kauha pysyy pystyssä. Jäähtyessään puuro sakenee entisestään. Mausta puuro suolalla ja jos haluat hieman lisämakua niin lisää nokare voita.
Puuron jäähtyessä ota kuoritaikina jääkaapista ja jaa taikina kahteen osaan, pyörittele niistä tasapaksuiset tangot. Muista laittaa pöydälle ruisjauhoa jotta taikina ei tartu pöytään kiinni. Leikkaa tangoista yhteensä 25 palasta. HUOM. Palaset tulee olla pieniä joten älä pelästy taikinapalojen pienuutta. Peitä palaset kelmulla jotta ne eivät kuivu.
Valmistustapoja on kahdenlaisia.
1. Ota yksi palanen, pyöritä siitä ensin pallo ja paina se litteäksi. Kaulitse siitä ohut pyöreä pohja, muista jauhottaa pöytä koska taikina tarttuu herkästi kiinni. Ota kaulittu kuori ja laita ruokalusikallinen puuroa kuoren keskelle ja levitä puuroa kuoren melkein reunoihin asti. Taita reunat puuron päälle, rypytä etusormilla. Ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Ota seuraava palanen ja jatka kunnes olet valmistanut kaikki piirakat.
2. Ota yksi palanen, pyöritä siitä ensin pallo ja paina se litteäksi. Kaulitse siitä ohut pyöreä pohja, muista jauhottaa pöytä koska taikina tarttuu herkästi kiinni. Kaulitse loput palaset edellä mainitulla tavalla ja lado ne päällekkäin. Muista kuitenkin laittaa kuorien väliin jauhoja jotta eivät liimaudu toisiinsa, peitä lopuksi kelmulla. Ota kelmun alta muutama kuori pöydälle ja laita ruokalusikallinen puuroa kuoren keskelle, levitä puuroa kuoren melkein reunoihin asti. Taita reunat puuron päälle, rypytä etusormilla. Ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Toista kunnes kaikki piirakat ovat valmiita.
Paista piirakat uunin alatasolla 250-asteessa 10-20minuuttia kunnes piirakat ovat kauniin värisiä.
Kiehauta vesi-voi seos kattilassa ja kasta piirakat kuumina siinä nopeasti, näin piirakan kuoresta tulee pehmeä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Siinä olen kanssasi täysin samaa mieltä, oma tekemä on aina paras. =)