22.10.2015
5dl grahamjauho
1rkl leivinjauhe
1rkl vanilliinisokeri
1,5rkl kaakaojauhe
200g kasvismargariini
2dl kasviskerma
4kpl kananmuna
2 1/2dl sokeri
Kuorrute:
200g valkoinensuklaa
20g maitosuklaa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Sekoita kuivat-aineet keskenään (jauho, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe). Sulata margariini kattilassa ja ota liedeltä, lisää joukkoon kylmä kasviskerma.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kerma-margariini seosta ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista kakkua 175-asteessa alatasolla 30-45minuuttia. Kokeile kakkua hammastikulla, jos kakkutaikinaa jää tikkuun kakku ei ole vielä kypsä. Kumoa kakku kuumana leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Sulata valkoinen suklaa ensin vesihauteessa. Lusikoi sulanutta suklaata kakun päälle. Sulata tämän jälkeen maitosuklaa ja ripottele raitoja valkoisensuklaan päälle. Anna suklaan jähmettyä ja laita jääkaappiin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Täytyypä opetella tekemään tätä, vaikuttaa tosi hyvältä. Ja onpa näyttävä!