2.1.2017
32kpl
5dl maito
1kpl kananmuna
50g tuorehiiva tai 1pss kuivahiiva
2dl sokeri
2tl suola
200g voi
n. 15dl vehnäjauho
Täyte:
250g taateli (kivetön)
3dl vesi
20g voi
1kpl kananmuna
Koriste:
300g piparkakkutaikina
Voitelu:
1-2kpl kananmuna
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Lisää vähitellen loput jauhoista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
Tee täyte sillä välin kun pullataikina nousee. Kaada kattilaan vesi ja murenna taateli joukkoon. Lisää vielä voi. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15minuuttia tai kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja taatelit pehmenneet. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmuna sähkövatkaimella kunnes massa on tasaista, sattumat ovat sallittuja.
Jaa pullataikina 32 osaa ja pyöritä niistä palloja, laita liinan alle kohoamaan. Ota taikinapallo ja paina hieman litteäksi kädellä, tee esim. juomalasilla pullaan painauma täytettä varten. Laita pullat pellille leivinpaperin päälle ja voitele pullat. Lusikoi taateli täyte pullan päälle.
Leivo piparkakkutaikina ohuehkoksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja paina muotilla pipareita. Laita piparit pullien päälle. Paista 225-asteessa 8-15minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nam ja maiskis! Näyttää varsin herkulliselta! 🙂