10.6.2016
51 pientä (45g/kpl) tai 25 isoa
250g vesi
11g kuivahiiva
325g vehnäjauho
500g vesi
11g kuivahiiva
925g vehnäjauho
22,5g suola
HUOM! ohjetta ei tule muuttaa suoraan desilitroiksi, 500g vettä ei ole sama asia kuin 5dl!!
Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon, sekoita hiiva jauhoihin ja lisää kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja laita kulhon päälle liina. Anna tekeentyä lämpimässä paikassa 3 tuntia.
Ota taikinakulhon ja kaada kädenlämpöinen vesi joukkoon. Sekoita hiiva pieneen osaan jauhoja ja lisää joukkoon. Laita tässä vaiheessa suola. Lisää jauhoja vaivatessa taikinaa (jauhoja voi tarvita ohjetta enemmän), taikinan tulee olla pehmeää ja sen tulee irrota kulhosta että käsistä. Anna taikinan turvota kaksinkertaiseksi joko kulhossa tai jauhotetulla pöydälle, aikaa menee noin tunti.
Laita taikina jauhotetulla pöydälle ja jaa taikina joko 51 tai 25 osaan, voit käyttää apuna vaakaa. Pyöritä palat pyöreiksi palloiksi ja anna levätä hetki, voit pyörittää taikina pallosta pitkulaisen joko käsissä tai pöytää vasten. Nostata pitkulaiset sämpylät 5minuuttia ennen paistamista. Paista sämpylöitä 200-asteessa noin 12minuuttia.
Jos haluat sämpylöistä rapea pintaisia niin voitele sämpylät ennen paistoa vedellä. Täytä hot dog sämpylät haluamallasi täytteillä.
PS: kyseinen ohje toimii myös erinomaisesti patonkien ja sämpylöiden ohjeena.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Itseasiassa kuvan sämpylät on isännän itse tekemiä, mutta ohje on minun kehittämä 😀 Ja kyllä sitä toisinaan jaksaa vaivautua hieman pidemmän kautta tekemään mutta sitten on taas päiviä että ”jotakin nopeaa” haluaa värkätä 🙂