9.12.2016
6kpl kananmuna
1l kevyt maito
5dl kerma
1,5 – 2tl suola
Huom!
– Juuston kypsyminen lyhenee uunissa kun käytät huoneenlämpöisiä munia, maitoa ja kermaa.
– Jos haluat uunijuustosta kermaisempaa niin korvaa kevyt maito täysmaidolla, tosin jäähdyttyään juuston pintaa muodostuu pieni rasvakerros joka saattaa maistua vähemmän herkulliselta.
Ota korkea reunainen paistonkestävä vuoka ja tee massa suoraan paistovuokaan. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää tässä vaiheessa suola. Kaada maito kananmuniin samalla sekoittaen, lisää lopuksi kerma ja sekoita tasaiseksi. Vältä vaahdon muodostumista.
Paista 200-asteisessa uunin keskitasolla tunti tai kunnes massa on hyytynyt.
Tarjoile uunijuusto joko lämpöisenä tai kylmänä esim maidon kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä