5.6.2016
30kpl
7,5dl vesi
1,5tl suola
3rkl sokeri
3dl 4-viljan hiutale
2pss kuivahiiva
0,8dl öljy
3kpl porkkana
200g vege juustoraaste
4dl ruisjauho
10dl vehnäjauho
Kuori ja raasta porkkanat. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, vesi ei saa polttaa sormia. Kaada vesi kulhoon, lisää joukkoon suola ja sokeri. Sekoita 4–viljan hiutaleet ja kuivahiiva keskenään, kaada taikinakulhoon. Lisää öljy, porkkanaraaste, juustoraaste ja ruisjauhot. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista ja lisää loput jauhoja vaivauksen aikana. Vaivaa taikinaa nelisen minuuttia ja anna kohota tunnin verran lämpöisessä paikassa.
Jaa taikina 30 osaan ja pyöritä niistä pyöreitä palloja, paina hieman päältä mutta älä liiskaa. Anna kohota muutama minuutti ja paista 225-asteessa 12minuuttia tai kunnes ne ovat päältä kullanruskeita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä