28.12.2016
pellillinen
Pohja:
500g voi
13dl vehnäjauho
10rkl vesi
Lohitäyte:
500g juustoraaste
600g savustettu lohi
sitruunapippuri
Pekonitäyte:
500g juustoraaste
200g pekoni kuutio
Voitelu:
vesi
Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot, sekoita murumaiseksi. Lisää tämän jälkeen kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Laita taikina kulhossa jääkaappiin 10minuutiksi. Ota taikina jääkaapista ja jaa taikina puoliksi. Ota kaksi leivinpaperia ja laita taikinapalat niihin, kaulitse ne ohuehkoksi levyiksi (kuva 1).
Ripottele puolet juustoraasteesta taikinalevyn päälle, kuitenkin niin että reunoihin jää noin 1cm tyhjä tila (kuva 2).
Lisää joko savulohi tai pekonikuutiot päälle ja loput juustoraasteesta. Voitele reunat vedellä ja käännä toinen taikinalevy päälle leivinpaperin avulla (kuva 3).
Halutessa voit tehdä kevyet painaumat, tämä helpottaa leikkaamista kypsänä (kuva 4).
Voitele lopuksi pinta vedellä. Paista 200-asteessa 15-20minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämäpä vasta mukavaa herkuttelua joulun makean herkuttelun jäljiltä! 🙂
Kuulostaa hyvältä, ja jos uunissasi ei ole lamppua niin sinusta on siis tullut varsinainen taituri, osaat pelata uunisi kanssa ja voitat sen 6-0! Hyvä sinä! 🙂