14.1.2016
1kpl
3dl kädenlämpöinen vesi
2tl suola
1 1/2tl sokeri
2rkl öljy
1pss kuivahiiva
4dl grahamjauho
3dl vehnäjauho
Laita kulhoon vesi, suola, sokeri ja öljy. Sekoita grahamjauho ja kuivahiiva keskenään ja lisää vesiseokseen. Lisää vähitellen vehnäjauhoa sekoittaen samalla. Jos taikina tuntuu löysältä niin lisää vehnäjauhoa, taikinan tulee irrota kulhosta ja sormista mutta ei kuitenkaan tuntua kivikovalta. Anna taikinan kohota 30minuuttia.
Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta pyöreä leipä. Anna leivän vielä levätä 5minuuttia pellillä leivinpaperin päällä. Voit halutessasi voit voidella leivän pinnan vedellä ennen paistoa.
Paista leipää 200-asteessa noin 20minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea ja leivän pohja kumisee sitä koputtaessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Eipä kestä 🙂