Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo SugarCone

Grahamleipä

14.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20160113_232921_600x600.jpg

1kpl

3dl kädenlämpöinen vesi

2tl suola

1 1/2tl sokeri

2rkl öljy

1pss kuivahiiva

4dl grahamjauho

3dl vehnäjauho

 

Laita kulhoon vesi, suola, sokeri ja öljy. Sekoita grahamjauho ja kuivahiiva keskenään ja lisää vesiseokseen. Lisää vähitellen vehnäjauhoa sekoittaen samalla. Jos taikina tuntuu löysältä niin lisää vehnäjauhoa, taikinan tulee irrota kulhosta ja sormista mutta ei kuitenkaan tuntua kivikovalta. Anna taikinan kohota 30minuuttia.

 

Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta pyöreä leipä. Anna leivän vielä levätä 5minuuttia pellillä leivinpaperin päällä. Voit halutessasi voit voidella leivän pinnan vedellä ennen paistoa.

 

Paista leipää 200-asteessa noin 20minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskea ja leivän pohja kumisee sitä koputtaessa.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-MANSIKKA-LETUT_400x400.jpgSugarConeBanaani-Mansikka Letut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_CHOCO-VANILLA-KASTIKE_400x400.jpgSugarConeChoco-Vanilla kastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_WP_20161203_12_29_47_Pro_LI-2_400x400.jpgSugarConeJouluinen TorttuPulla
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-KAKKUNEN_400x400.jpgSugarConeBanaani Kakkunen
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161228_071823-2_400x400.jpgSugarConeHerkku Neliöt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161217_220239-2_400x400.jpgSugarConeJoulu Tonttunen

Kommentit (5)

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
14.1.2016 17:04

Eipä kestä 🙂

Kinuskiemo
14.1.2016 13:30

Komea leipä! 🙂 Ja hyviä vinkkejä saimme roppakaupalla. Kiitos!

SugarCone
Kinuskileipomo SugarCone
14.1.2016 13:20

Voitelen yleensä leivät juuri ennen uunia vedellä, mutta avain sana on juurikin tarpeeksi kauan uunissa pitäminen. Noinkin iso leipä jää helposti sisältä raa´aksi. Ja sitten tietysti että mitä isompi leipä sitä suuremmalla syyllä ehkä jopa kannattaa laittaa pelti yhtä tasoa alemmaksi kuin normaalisti, näin sillä on aikaa kypsyä mutta ei pala pinnalta. Ja kypsän leivän tunnistaa kun pohjaa kopauttaa ja sieltä kuuluu kumea ääni =)

Cakeaus
Kinuskileipomo Cakeaus
14.1.2016 11:17

Olet tehnyt ihanan herkullisen näköisen leivän!
Osaisinpa itsekin leipoa leipää niin hyvin! Miten olet saaut niin kauniin värin leipään? TuntuU, että se on kotiuunissa niin haastavaa. Tai ehkä pitäisi vain pitää kauemmin uunissa..?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
14.1.2016 11:06

Voi taivas miten herkullisen näköinen leipä! 🙂 NAM!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa