12.1.2016
12 annosta
4dl sushiriisi
4,5dl soijamaito (ei sokeroitu)
1rkl sokeri
2tl vanilliinisokeri
Täyte:
1kpl kiwi hedelmä
1kpl banaani
4kpl mansikka
Huuhtele riisi kylmällä vedellä. Laita riisit kattilaan ja kaada soijamaito, sokeri ja vanilliinisokeri joukkoon, anna seistä 15minuuttia. Laita kattila liedelle ja käännä liesi täydelle teholle, kunnes se alkaa kiehua. Käännä tämän jälkeen pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen 10minuuttia, muista sekoittaa välillä jotta riisi ei pala pohjaan. Katkaise lämpö ja anna hautua 10minuuttia liedellä. Siirrä kattila liedeltä ja kaada riisi erilliseen kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Ota ruokalusikallinen riisiä käteen ja pyörittele se ovaalin muotoon kylmän veden avulla. Katso vaihekuva.
Leikkaa hedelmistä ja marjoista haluamasi muotoisia viipaleita, koristele riispallot.
Tarjoile välittömästi.
HUOM! riisipallot säilyvät sellaisinaan jääkaapissa muutaman päivän.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä