2.12.2015
8-10 annosta
Pohja: (vuoka 20cm)
150g suolattu maissilastu (nacho)
75g voi
Täyte:
400ml kookosmaito
400g mustikka
2dl kerma
1dl sokeri
1tl vanilliinisokeri
2rkl perunajauho
tilkka vettä
6kpl liivate
tilkka vettä
Jää:
5dl vesi
4rkl sitruunamehu
0,5dl sokeri
1tl vanilliinisokeri
2dl hyytelösokeri
Koristereunus:
8 levyä suklaata (100g/levy)
50g sula suklaa
*suklaa levyjä kannattaa ostaa reilusti koska palat ei aina pysy koossa leikattaessa, murtuneet palat voi käyttää mm. ”liimana” kakkua kasattaessa.
Tee ensin jää. Laita kattilaan vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja lisää sitten hyytelösokeri, sekoita kunnes neste on kirkasta ja kaada laakeaan vuokaan hyytymään. Kun neste on jäähtynyt, siirrä se jääkaappiin hyytymään. Hyytyminen kestää 2-3h, mutta kaikista parasta jää on vasta seuraavana päivänä.
Voit tehdä pohjan joko samana päivänä kuin jään tai sitten seuraavana päivänä.
Laita nachot muovipussiin ja murskaa ne kaulimen avulla pieniksi muruiksi. Sulata voi ja lisää nacho murut voin joukkoon, sekoita. Kaada nacho-voi sekoitus irtovuokaan jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Painele tasaiseksi ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Laita kattilaan kookosmaito, mustikat, kerma ja sokeri. Anna kiehua kunnes kookosmaito on sulanut ja täyte on tasaista. Laita tilkkaan vettä (1dl) perunajauho ja sekoita. Lisää perunajauho seos kiehuvan täytteen joukkoon ja sekoita kunnes massa sakeutuu. Laita täyte kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Kun täyte on täysin jäähtynyt, laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään 5minuutiksi. Laita uuteen kattilaan tilkka vettä (0,5dl) ja kiehauta, lisää vedestä puristetut liivatteet kiehuvan veden joukkoon. Ota tässä vaiheessa kattila liedeltä ja sekoita kunnes liivate on nestemäistä. Lisää liivatteet täytteen joukkoon ohuena nauha koko ajan sekoittaen, kaada tämän jälkeen täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään. Hyytyminen kestää 4tuntia mutta parhaimman tuloksen saat kun annat kakun hyytyä seuraavaan päivään.
Vinkki: Voit vuorata irtovuoan renkaan kelmulla tai foliolla, näin kakkua irrottaessa reuna pysyy yhtenäisenä eikä veistä tarvita.
Ota suklaalevyt kääreistä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi pötköiksi. Ennen ”liimaamista” kakkuun suklaa pötköt kannattaa pitää hetki jääkaapissa jotta pötköt kovettuvat eikä sula niin helposti käsiin. Sulata rikki menneet tai ylimääräiset suklaat vesihauteessa.* Ota kakku ja suklaa pötköt jääkaapista. Ota sula suklaa vesihauteesta pois. Liimaa suklaa pötköt yksitellen sulalla suklaalla, voit käyttää pientä lusikkaa tai voiveistä. Eli ota lusikan kuperapuolelle sulaa suklaata ja sivele sitä suklaa pötkön sileälle puolelle, paina tämän jälkeen suklaa pötkö kakkuun ja pidä paikallaan hetki. Toista tämä kunnes kakku on kauttaaltaan koristeltu suklaa pötköillä. Jähmetytä suklaa reunusta jääkaapissa 30minuuttia.
* Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa, mikrossa suklaa palaa helposti. Varsinkin valkoinen suklaa on herkkä palamaan pohjaan. Laita kattilaan noin puoleen väliin asti vettä ja anna hiljalleen kiehua. Laita kattilan päälle joko metallinen tai muovinen laakea kulho. Kulho ei saa missään nimessä osua veteen. Laita suklaapaloja muutama kerrallaan kulhoon ja sulata. Suklaa sulaa nopeammin näin kuin että laitat koko määrän kerralla.
Ota jää kaapista ja lusikan tai veitsen avulla kevyesti sekoita rakenne rikki, mutta kuitenkin niin että se pysyy reilun kokoisina lohkoina. Nostele jää palat kakun päälle ja näin kakku on valmis tarjoiltavaksi.
Voit halutessa lisätä koristeita kakkuun kuten esimerkiksi marsipaanista tehtyjä possuja tai vaikka limppari tölkin. Jään saa näkymään pinnalla paremmin jos täytteen ja jään väliin laitat pienen kerroksen esim. rahkaa, marsipaania, kookosmaitoa tai kakku täytettä ilman mustikkaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämä kakku on luotu internetistä saadun kuva idean perusteella. Kakun pohja, täyte ja hyytelö on ihan oma luoma.
Leikkaaminen onnistuu yllättävän helposti, mutta reuna tosiaan murtuu sitä mukaa kuin leikkaa tosin minulla kävi niin että ainoastaan leikattavan palan suklaa reunus antoi periksi mutta noin muuten reunus pysyi yhtenäisenä. Ja tietty mitä enemmän kakkua leikkaa sitä heikommin reunus pysyy pystyssä.