22.10.2015
16 annosta
8 viipale vaalea leipä (ranskanleipä)
40g sulatettu voi
200g vadelma
6kpl kananmuna
3,5dl kookosmaito
3dl kasviskerma
4rkl sokeri
2tl vanilliini sokeri
Revi leipäviipaleet pieniksi paloiksi piirakkavuoan pohjalle. Ripottele sulatettu voi leipä ja vadelmat leipäpalojen päälle.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Lisää kananmunien joukkoon kookosmaito, kasviskerma ja sokerit. Sekoita tasaiseksi ja kaada piirakkavuokaan. Painele pinta lopuksi tasaiseksi.
Paista 175-asteessa 45minuuttia uunin kestitasolla.
Tarjoa kuumana tai kylmänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tein piirakan 30x27cm ovaalivuokaan, mutta jos haluaa siitä korkeamman niin pienempikin vuoka riittää. Ydin on kuitenkin se että leipäpalat pitää ns. kastua ennen uuniin laittoa, palavat muuten. Ja jos käyttää pakastevadelmaa niin nekin sitten antaa entisestään nestettä ”vanukkaaseen”.