Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo SugarCone

Blueberry Sandwich

3.8.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BLUEBERRY-SANDWICH_600x600.jpg

16kpl

 

Pohja:

3kpl kananmuna

1,2dl sokeri

0,6dl perunajauho

0,6dl vehnäjauho

1tl leivinjauhe

(2rkl kaakaojauhe)

 

 

Täyte:

2dl kerma

300g maustamaton tuorejuusto

250g ricotta tuorejuusto

5dl mustikka (tuore)

2tl vaniljasokeri

(sokeri)

6kpl liivatelehti

 

Kuorrute:

60g valkosuklaa

60g maitosuklaa

60g tummasuklaa

 

HUOM!! Pohjia tulee tehdä kaksi.

 

Riko huoneenlämpöiset kananmunat vatkauskulhoon ja lisää sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ripotellen kananmuna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteessa 6minuuttia. Anna taikinalevyn jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

 

Vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustot, vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon mustikat ja vatkaa mustikoiden rakenne rikki, sattumat on toivottavia. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Laita täyte toistaiseksi jääkaappiin odottamaan.

 

Käännä taikinapohjat paistopinta pöytää vasten. Ota kaksi foliovuokaa jotka ovat kooltaan 32,2 x 19,5cm ja korkeus 3,6cm. Voit joko tehdä foliovuoan pohjasta leivinpaperille muotin tai leikata taikinalevyn vuoan mukaisesti. Leikkaa taikinalevystä kaksi vuoan muotoista palaa, yhdestä pellillisetä tulee yksi vuoallinen. Leikkaa toisesta puolikkaasta 8 tasakokoista palaa ja aseta ne paistopinta ylöspäin vuoan pohjalle. Voit halutessasi laittaa leivinpaperin vuoan pohjalle helpottamaan irrottamista.

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5-10minuutiksi. Ota täyte jääkaapista. Laita 0,5dl vettä kattilaan ja kiehauta, ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kattilaan. Sekoita lusikalla jotta ne sulavat kokonaan. Kaada ohuena nauhana liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Jaa täyte vuokiin ja levitä tasaiseksi. Aseta toinen taikinalevy kanneksi ja vuoka kelmulla. Anna vuokien hyytyä jääkaapissa vähintään 3tuntia ja mielellään seuraavaan päivään.

 

Ota vuoat jääkaapista ja laita leivinpaperi vuoan päälle, aseta esim leikkuulaita vuoan päälle ja kiepauta vuoka ylös alaisin. Irrottamista helpottaa jos veitsellä pyöräytät vuoan sivut ennen kumoamista. Nosta vuoka varovasti pois ja ota mahdollinen leivinpaperi pois. Leikkaa leivokset mutta älä erota niitä toisistaan.

 

Sulata seuraavaksi suklaa vesihauteessa.* Ripottele suklaata lusikan avulla leivoksien päälle sattumanvaraisesti. Anna suklaan jähmettyä, jonka jälkeen ne ovat valmiita tarvottaviksi.

 

*Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa, mikrossa suklaa palaa helposti. Varsinkin valkoinen suklaa on herkkä palamaan pohjaan. Laita kattilaan noin puoleen väliin asti vettä ja anna hiljalleen kiehua. Laita kattilan päälle joko metallinen tai muovinen laakea kulho. Kulho ei saa missään nimessä osua veteen. Laita suklaapaloja muutama kerrallaan kulhoon ja sulata. Suklaa sulaa nopeammin näin kuin että laitat koko määrän kerralla.

Ainesosat

Mustikka

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutLeivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-MANSIKKA-LETUT_400x400.jpgSugarConeBanaani-Mansikka Letut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_CHOCO-VANILLA-KASTIKE_400x400.jpgSugarConeChoco-Vanilla kastike
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_WP_20161203_12_29_47_Pro_LI-2_400x400.jpgSugarConeJouluinen TorttuPulla
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_BANAANI-KAKKUNEN_400x400.jpgSugarConeBanaani Kakkunen
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161228_071823-2_400x400.jpgSugarConeHerkku Neliöt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21533_20161217_220239-2_400x400.jpgSugarConeJoulu Tonttunen

Kommentit (2)

Kinuskiemo
7.8.2016 15:16

Mustikasta on leivonnassa moneksi. Eikä vain piirakaksi. Tätä kiinnostavasti suklaalla koristeltua ”voikkaria” täytyy vielä sesongin aikana testata. 🙂

Moni varmasti ilahtuu/hyötyy suklaainfosta reseptin lopussa. Siinä on kerrottu vesisulatuksen ydinasiat. Kiitos siitä! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
5.8.2016 20:38

Näyttää kyllä niin herkullisilta. Kiva hieman erilainen leivonnainen 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa