28.12.2016
125g voi
3dl sokeri
2kpl kananmuna
1dl kermaviili
4kpl banaani
4,5dl vehnäjauho
2tl leivinjauhe
3tl vaniljasokeri
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään erillisessä kulhossa. Soseuta 2 banaania soseeksi ja viipaloi 2 jäljellä jäänyttä banaania. Sekoita kananmunat yksitellen voi-sokeri seokseen koko ajan vatkaten, lisää tämän jälkeen kermaviili ja banaanisose. Lopuksi lisää jauhoseos, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jos käytät pinnoitettua vuokaa niin vuokaa ei tarvitse voidella. Asettele viipaloidut banaanit taikinan päälle, paina lopuksi banaanit kevyesti taikinan alle.
Paista kakkusta 175-asteessa noin 40minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kypsän kakun tunnistaa siitä että hammastikku tuntuu kuivalta sitä kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ja tarjoile esim. vanilja jäätelön kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Joo banaanit oli kiinteitä, tosin yllätyin itsekkin että pysyivät noinkin ehjinä. Vaikka paisto lämpötilallakin oli varmasti vaikutusta asiaan =)