25.12.2015
70´s TAATELIKAKKU
250g kivetön taateli
3dl vesi
2dl sokeri
200g voi
2kpl kananmuna
4dl vehnäjauho
1tl soodajauhe
1tl leivinjauhe
1tl vaniljasokeri
Voiteluun voita ja korppujauhoa.
Laita kattilaan vesi, sokeri ja taatelit. Keitä soseeksi niin että taatelit ovat pehmeitä ja koostumus muistuttaa omenasosetta. (huom. taateleiden ei tarvitse olla täysin tasaista mössöä, pienet sattumat ovat jopa toivottuja.)
Ota kattila liedeltä ja laita vesihauteeseen, lisää huoneenlämpöinen voi joukkoon ja sekoita kunnes se on sulanut. Sekoita kunnes massa on kädenlämpöistä. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon, sekoittamiseen riittää esim. puuhaarukka.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada vähitellen massan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.
Paista kakkua 175-asteessa tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoilu astiaan. Voit koristella kakkua esim. tomusokerilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Paljon kiitoksia kommentista =)