28.10.2013
5 dl kevyt- tai kulutusmaitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
200 g voisulaa
n. 11-13 dl vehnäjauhoja
Sulata voi kattilassa.
Lämmitä maito n. 42 asteeseen. Sekoita maitoon sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva noin 6 dl jauhoja ja lisää joukkoon pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää suola. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min.
Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen.
Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä n. 10 minuuttia.
Voitele maidolla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa 8-10 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei
Sellaista apua/neuvoa Kinuskikissalta kyselen, että voiko myös leivinjauheella kohotettavan pikapullataikinan tehdä ilman kananmunaa? Jos voi, niin täytyykö laittaa jotakin tilalle vai voiko munan vain jättää pois?
Kiitos jo valmiiksi!