28.10.2013
Pohja
200 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte
6 kpl liivatelehteä
300 g mascarpone-juustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 tl vaniljasokeria
1-1 1/2dl sokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
1 prk mangoa säilykkeenä
Kuorrute
2 dl mangososetta (esim piltti tms)
2 kpl liivatelehteä
2 rkl vettä/säilykemangon lientä
Murenna keksit muruiksi kaulimella tai tehosekottimessa. Nypi voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Valuta säilykemangot ja sekoita ne sauvasekoittimella soseeksi. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää mangosose (osan voit jättää halutessasi kuorrutteeseen). Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä tai säilykemangon lientä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä