Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
Hei!
Tein serkkuni syntymäpäiville pätkisjuustokakun yleisön pyynnöstä, ja päätin jakaa sen myös tänne.
Tää liivatelehdetön juustokakku on erittäin menevä ja nopea, toimii aina! Arvoisin tekoaikaan menneen n.45min, jos jäähtymistä jääkaapissa ei oteta tähän mukaan.
Kakkuhan luonnollisesti ei mikään kedon kaunein kukkanen ole, sillä liivatekakuissa rakenne on kiinteempi, ja jättää siistimmän leikkausjäljen, mutta maku korvasi tämän loistavasti<3
Tarvitset:
1,5 pussia pätkiksiä (yhteensä sis.koristelun)
400g maustamatonta Philadelphia- tuoerejuustoa
2dl kuohukermaa
1dl tomusokeria
50g voita
Oreo,Domino tms täytekeksejä keksejä ( itse käytin Rainbown vanilla-täytekeksejä) n.175g
Valkosuklaata n. 2-3 riviä suklaalevystä.
Vuoraa leivinpaperi kakkuvuuan pohjalle ja voitele kakkupohjan reunat
Murskaa keksit esim. Pussi/kaulin tekniikalla hienoksi muruksi.
Laita keksimuru kulhoon ja lisää sulatettu voi, painele keksivoiseos kakkuvuuan pohjalle, ja laita jääkaappiin kylmenemään täytteenteon ajaksi.
Kaada noin 1/2 tai kokonainen pussi pätkiksiä (tämä sen mukaan kuinka täyteläistä haluaa) kulhoon, ja sulata ne mikrossa varoen ja välissä sekoittaen.
Sekoita tuorejuuston sekaan pätkisseos ja tomusokeri, kääntele varoen ja sekoittaen.
vatkaa kerma, kerman ei tarvitse olla kovin kiinteää.
Yhdistä kerma ja täytemassa.
Kaada koko seos kakkuvuokaan, anna jäähtyä tilanteen mukaan 3-6h
Koristeluun murskaa loput pätkispaloista erikokoisiksi muruiksi, ja kasaa ne kuvan mukaiseen ”torniin”