15.8.2014
kokosin näillä 5 annosta ja keksejä ja hilloa jäi yli koska halusin tehdä niitä reilummin
Mustikkahillo: (noin 1 litra valmista hilloa)
2 l mustikoita
0,5 dl vettä
0,5 kg hillosokeria
Laita puhdistetut mustikat kattilaan veden kanssa ja keitä niitä kunnes höyryävät. Lisää sokeri ja keitä noin 10 min. Kuori vaahto ja purkita kuumennettuihin purkkeihin, sulje heti ja laita jäähtymään.
Mustikka juoma: (Harmi että kuva unohtui)
5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
Vissyä
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keittele niitä kunnes lähes kaikki mustikat ovat rikkoontuneet
ja mehut irronneet marjoista.
Siivilöi mehu nopeasti niin että siivilään jää hillomaista mustikka seosta ja vähän mehua,
ota se talteen jäätelöä varten; voit laitaa sen suoraan jo minigrip pussiin
(vähintään litran pussi, saa olla isompi) Jäähdytä mehu.
Kun laitat juoman tarjolle kaada lasi vajaa puolilleen mustikka mehua ja loput vissyä. Laita sekaan jäisiä mustikoita.
Kauraiset valkosuklaa-mustikka keksit
0,5 dl sokeria
100 g voita/margariinia
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
50 g leivotasuklaata (valko)
1,5 dl jäisiä mustikoita (että ne eivät
mene ihan muussiksi sekoitus vaiheessa)
Mittaa jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe astiaan ja sotke ne.
Rouhi suklaa isohkoiksi paloiksi.
Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin.
Lisää jauhoseos ja sekoita hyvin.
Lisää suklaa rouhe ja sotke hyvin,lopuksi mustikat jäisinä ja sekoitusta mahdollisimman vähän ettei mustikat hajoa liikaa.
(Leipoessa käytä kumihanskoja jos et halua käsien värjääntyvän)
Leivo pieniä keksejä tai isoja keksejä jotka puolitetaan ennen koristelua.
Paista 5-10 min. koosta riipuen 200 asteessa uunin yläosassa.
Laita keksit jäähtymään ja valmistele kukkakulhot.
Valkosuklaa kukka kulhot:
1 levy valkosuklaata (itse käytin pandaa)
Ilmapalloja (Ei vesi palloja ne räjähtää helposti silmille, niin kävi itselle:D)
Suihkutettavaa öljyä
Tarjoilu lautaset
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Puhalla palloihin ilmaa sen verran että pallo on sopivan kokoinen kulhoksi ja sido solmuun, pidä solmusta kiinni ja suihkauta öljyä solmun vastakkaiselle puolelle. Dippaa palloa suklaaseen ja tee lusikalla tai elintarvike siveltimellä kukan muotoa. Laita pallo lautaselle ja jääkaappiin. Kun suklaapallo jähmettyy suoraan tarjoilu astiassa siitä on helpompi irroittaa ilmapallo.
Tee näin kaikki 5 palloa ja lopulla suklaalla tein koristeeksi suklaa raitoja tiputtamalla suklaata lusikalla puoliksi laikattujen isojen keksien päälle.
Kun kaikki kulhot ovat jähmettyneet kunnolla leikkaa saksilla reikä varovasti ilmapalloon ja vedä se varovasti irti jos tarvitsee ottaa kulhosta kiinni palloa irrottaessa älä tee sitä lämpimällä kädellä vaan esim. jääkaappikylmällä lusikalla tai grilli tikulla hyvin varovasti.
Laita kulhot kylmään odottamaan.
Mustikka jäätelöä ilman konetta:
4 dl kermaa
Mustikka juomasta jäänyt sose minigrip pusissa (vähintään litran) ja toinen saman kokoinen pussi
Minigrip pussi joka on isompi kuin edellä mainittu
reilu 1tl vanilja sokeria
maun mukaan sokeria (itse laitoin noin 2rkl)
n. 0,5 dl karkeaa meri suolaa
Lapaset
Reilu 20 jääpalaa, itse tarvitsin uuden satsin kun en käyttänyt kahta pussia jäätelön suojana ja sattui pieni vahinko ja jouduin vaihtamaan jäät eli niitä kannattaa varata reilusti.
Kaada mustikka soseen sekaan kermat ja sokerit ja sulje pussi hyvin sekoittele vähän jo tässä vaiheessa. Sujauta pussi toisen saman kokoisen pussin sisään ja sulje hyvin. Laita isompaan pussiin jäät ja suola ja laita niiden pääle kerma-mustikka seos pussi,sulje hyvin. Laita lapaset käteen ja puristele pussia niin kauan että seos on koostumukseltaan jäätelöä, aika vaihtelee suuresti joskus saan jäätelöä jo vartissa mutta tämän kuumuuden takia meni puoli tuntinen, joskus voi joutua vaihtamaan jääpalat ja suolan. Viileämmällä kelillö tulee nopeammin.
Ota pussit pois toistensa sisästä ja laita jäätelö pakkaseen kun kokoat muuten annokset.
Annosten kokoaminen:
Tee juomat valmiiksi ja siirrä ne syrjään odottamaan. (Tässä vaiheessa unohdin omat pöydällä ja kuvat unohtui:D)
Ota valkosuklaakukkakulhot esille ja laita niiden viereen keksit ja hilloa jos laitat sen kulhon viereen.
Ota jäätelö pakkasesta ja annostele sitä suklaa kukkiin.
Tarjoile heti, tällä tavalla tehty jäätelö on erittäin sulavaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanat suklaiset kukka-kulhot! Ja kaikki tarjolla oleva näyttää niin herkulliselta. Minun lautaselleni ei jäisi muruakaan. NAM! 🙂