23.6.2014
Tuulihattu taikina:
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 munaa
Tee annos tuulihattutaikinaa kinuskikissan ohjeella.
Laita kaksi pursotinpussia valmiiksi, toiseen isompi tylla ja toiseen hieman pienempi.
Jaa taikina pursotin pusseihin niin että isompi tyllaiseen pussiin tulee taikinaa vähän enemmän.
Pursota kahdelle pellille leivinpaperin päälle niin että isompi tyllaisella pursottimella tehdään vartaloa varten soikioita ja pienellä tyllalla 2 muotoisia osia päätä varten.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla vartaloita n.20-25 min ja pään osia 10-15 min riippuen kaula osien paksuudesta.
Sillä aikaa kun tuulihatut paistuvat ja jäähtyvät valmistele täyte. Tällä ohjeella tulee suolaisia enemmän kuin makeita.
Suolainen täyte:
n 50 g kinkkusuikaleita, savustettuja liha suikaleita tai mitä pakasteimesta/kaapista löytyy. Itsellä oli savustettua hevosta pieni määrä pakastimessa.
n 1 dl pakastettuja kanttarelleja
Pieni sipuli
Ruohosipulia (tuoretta)
Basilikaa (tuoretta)
Suolaa
Mustapippuria
n. 1dl Turkkilaista jogurttia
n. 1dl gouda juustoraastetta
Nokarevoita tai tilkka öljyä
Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti rasvatulla pannulla, laita sienet ja lihat vähän kohmeisina sekaan ja sekoittele ja hauduta pannulla kunnes nesteet on haihtunut pois. Jäähdytä seos ja lisää siihen silputut yrtit ja mausteet, jogurttia ja juustoraaste. Lisää jogurttia jos täyte jää liian jähmeäksi ja vastaavasti juustoraastetta jos tayte on liian löysää.
Makea täyte: (Kuville tapahtui jotain..ne hävisi koneelle siirrettäessä totaalisesti)
Pakaste mansikoita n 2dl
Ripaus vanilja sokeria
Sokeria maun mukaan
Turkkilaista jogurttia 0,5dl
Kermaa vaahdotettuna (itsellä oli jäänyt n 0,5 dl jääkaappiin ja käytin sen saisi olla vähän enemmänkin koska jäi vähän löysäksi)
Sitruuna mehua 1 rkl
Sulata mansikat ja laita ne siivilään valahtamaan, painele kevyesti lusikalla rakennetta rikki.
Lisää mansikat kermavaahdon sekaan ja lisää siihen sokerit, jogurtti ja sitruunamehu.
Leikkaa terävällä veitsellä vartalo kappaleesta ”kansi pois” ja leikkaa se keskeltä kahtia, tästä kappaleesta muodostui kaksi siipeä. Leikkaa pieni lovi kaulaa varten joutsenen vartalo kappaleen alaosaan ja paina siihen jotsenen kaula niin että 2 alaosan suora kohta jää selkäosaan täytteen alle. Laita täytettä ja paina siivet paikalleen.
Muistutan vielä että ohje on tehty mitä kaapista löytyy menetelmällä, mitään en käynyt ostamassa näitä varten vaan tein sen mukaan mitä kaapissa sillä hetkellä oli,kokeile itsekin rohkeasti itse säveltää ohjeita ja muistakaa kirjata samalla resepetiä muistiin niin niitä on helpompi tehdä uudelleen:)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos,mahtavia idoita ja ohjeita on tuo sinun leipomosi täynnä!!
Vierailen leipomossasi varmasti usein=D