15.7.2014
1 1/4 dl vettä
200g kidesokeria
300g vaaleaa maissisiirappia
1-2tl maku-uutetta tai -aromia tai kirpeitätikkareita tehdessä 1tl sitruunahappoa
hieman pastaväriä
Muotit tai alusta
Tikkuja
Öljyä kasviöljyllä tikkarimuottien sisustat, tai laita silikooninen alusta valmiiksi jos käytät muotteja joissa on reiät tikuille laita tikut reikiin valmiiksi.
Kaada vesi, kidesokeri ja maissisiirappi noin 2L kattilaan ja kuumenna kovalla keskilämmöllä.
Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja pyyhi kattilan reunoille kertynyt neste märällä sudilla muun seoksen sekaan, ettei massa kiteydy. Kun liemi alkaakiehua laita sokerilämpömittari ja keittele välillä sekoitellen kunnes lämpötila on 150.
Siirrä kattila pois liedeltä ja odota että se lakkaa kuplimasta, sekoita sitten maku ja väri aineet makusi mukaan.
Lusikoi VAROVASTI muotteihin tai silikooni alustalle. SEOS ON TODELLA KUUMAA!!
Varmista että tikut tulee tarpeeksi syvällä. Anna jäähtyä huoneen lämmössä.
Ota tikkarit varovasti irti vääntämällä muottia, älä vedä tikusta ettei se irtoa.
Säilyy kuivassa ja viileässä tilassa. Säilyvyyden parantamiseksi pakkaa muovikääreisiin yksitellen.
Säilyy huoneen lämmössä jopa kuukauden.
Maku uutteet ovat erivahvuisia ja parhaan tuloksen saa tekemällä koe erän eri mauista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä