Kinuskileipomo sonkku

Kategoria: Lapset,  Muut juhlapöydän kakut,  Täytekakut,  Voileipäkakut Nähty 12266 kertaa
 
06.09.2014
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPoikani 5-V. synttäri kakku


Poikani toiveesta Trash Pack teemaiset juhlat. Tuli Putrid Boot hahmosta täytekakku, Scarred Caviar hahmosta voileipäkakku ja Yuck Yo:kin pääsi täytekakun viereen. Pikku mies oli kakkuunsa erittäin tyytyväinen ja maistuikin lapsille kun oli aikas makea kakku:)
Onnea vielä kerran rakkaalle pojalleni!!!

Putrid Boot kakku:
Tein neljä eriväristä kääretorttupohjaa. Värjäämiseen käytin punaista,vihreää ja sinistä pasta väriä sekä kaakaojauhetta.

Mittasin pohjan nurkasta reunaa pitkin noin 10cm keskellepäin  ja tein merkin,mittasin vastakkaisesta nurkasta saman verran ja tein merkin. Leikkasin palat puoliksi vinottain merkkien kohdalta ja sain paloja jotka oli toiselta reunalta leveämpiä.

Kokosin palat päällekäin niin että kostutin sumuttamalla vettä palan pintaan ja levitin vuorotellen väleihin itse tehtyä mansikka- ja mustikkahilloa. Laitoin kelmua ympärille ja hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Seuraavaksi muotoilin kakun ja lisäsin irti leikattuja paloja kengän kärkeen, antamaan lisä muotoa. Päällystin kakun voikreemillä josta korvasin vajaan puolet tomusokerista kaakaojauheella.

Tein itse sokerimassaa 2 eri väristä annosta jolla päällystin kakun.

Sokerimassan ohje:
1 valkuainen
1 rkl glukoosisiirappia
350g tomusokeria
Aromia ja väriä tarpeen/maun mukaan
Sekoita valkuaiset ja glukooosi, lisää tomusokeria vähitellen siivilän läpi. Vaivaa tasaiseksi massaksi ja vaivaa massaa 5-10 min. kääri tupla kelmuun. Säilyy huoneen lämmössä ja kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi.

Itselläni oli mustan sokerimassan jämät jäljellä josta tein erilaisia ötököitä pari iltaa ennen tarjoilua että ne ehti kuivahtaa. Koristeltiin sankarin kanssa kakku erilaisilla ötökkä ja mato namuilla ja koristeilla.  Tein cmc jauheesta liimaa jolla koristeet liimattiin niin kakkuun kun dominoihinkin.
Teimme yhdessä dominoista,karkkinauhasta ja sokerimassasta jojoja, joista yksi pääsi kakun viereen.

Tein vanilaj fudgesta, coctail tikuista ja mini vaahtokarkeista käytettyjä topsi puikkoja, roska teemalla kun mennään:)
kakku murkut

Scarred Caviar kakku:

Tein kahdella pyöreällä (isompi ja pienempi) vuoalla  tummaa ja vaaleaa leipää, joista kasasin kakun niin että tein sisälle kaksi erilaista täytettä.
Ensimmäisessä täytteessä oli majoneesia, kinkkua ja ruohosipulituorejuustoa.
Toisessa täytteessä oli kurkkusalaattia,majoneesia,kinkkusuikaleita ja yrttisulatejuustoa.
Päällystä varten sekoitin cheddarsulatejuustoa,maustamatonta sulatejuustoa ja majoneesia. Sivelin massaa kerroksen kakun pinnalle ja painelin juustorouhetta pinnalle. Laitoin puoliksi leikatun keitetyn kananmunan silmiksi ja ruohosipulisulatejuustoa suun kohdalle limamaiseksi yrjöksi (niin  kuin sankari sitä itse kuvaili). Koristeltiin kakku vielä salaatinlehdillä kurkun paloilla ja pikku tomaateilla.
kakut koristeet

Tarjottavana oli vielä ötökkä namuja, maissinaksu matoja ja  ”pilaantunutta popparia” eli pop cornia jotka värjäsin erivärisillä elintarvikeväreillä (Öljy kattilaan ja vähän väriä sekaan ja valmistetaan kuten tavallisestikin).

Ja juhlat jatkuvat vielä huomennakin!
Kakku sisältä