22.9.2014
”Voileipäkakun” pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl nestettä; 1rkl omena sosetta ja loput vettä
n.35 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
Sulata voi mikrossa ja lisää siihen omenasose vesi seos.
Sotke kuivat aineet astiaan valmiiksi ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää neste ohuena nauhana vaahtoon ja sokoita samalla hyvin.
Siivilöi sekaan jauhot ja sekoita varovasti.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 30-45min.
Keitä vanilja kastiketta ja mausta sitä hunajalla. Tässä on noin 4 hlön annos ja 1 reilu rkl hunajaa.
Kuori ja siivuta omenoita itse tein kahdenlaisia siivuja, toiset leikkaisn veitsellä noin 1cm paksuisiksis ja toiset siivutin juusto höylällä.
Laita voita nokare pannulle ja 1-2 rkl sokeria ja kun molemmat on sulanut laita paksummat omppu siivut pannulle ja paistele kunnes ovat melkein pehmeitä, lisää sitten ohuet siivut ja rkl hunajaa, ripaus kanelia ja vaniljasokeria. Nosta siivut jäähtymään.
Sekoita 2 rkl hunajaa ja 2,5dl vettä korkeareunaiseen ja halkaisijaltaan pieni pohjaiseen astiaan (tämä liemi tarvitaan myöhemmin kakunkostutukseen).
Pese hyvin ja kuori 4-5 omenaa ja ota kuoret talteen ja laita ne hunaja veteen.
Muotoile pienistä omenista karhun vartalo (puolkas omena) ja toisesta pää siten että kuonon pää on omenan alapuolella oleva ”napa” (siemen kota jää keskelle päätä ja silmiksi riittää pienet reijät kun siemenet paistaa läpi), kolmannesta tassut (jaa 4 lohkoon ja muotoile), neljännestä mehiläispesä. Tee osia pienissä osissa etteivät ala tummumaan; muotoile aluksi karkeasti muotoonsa laita likoon ja ota toinen osa muotoiluun jne.
Laita valmiit osat heti hunaja veteen niin ne eivät tummu.
Katkaise 2 coctailtikkua puoliksi ja laita VAROVASTI JA HITAASTI karhun jalkojen ja vartalon väliin yhdet tikut ja pään ja vartalon väliin yksi tikku. Etutassut ovat vain kakun päällä eivät tarvitse tuki tikkuja. (Kannattaa varata varaosia ja ylimääräisiä omppuja, itsellä halkesi vartalo ja käpälä.)
Muotoile punaisesta kuoren palasta kieli ja tee viilto kuonoon kieltä varten, laita kieli paikalleen.
Leikkaa kakkupohja 3-4 kerrokseen ja aloita täyttäminen.
Kostuttamiseen käy mainiosti se hunajavesi koska se on saanut omenoista lisä makua.
Laita omena hilloa/marmeladia ja ohuelti niitä paistettuja omena siivuja joka väliin ja yhteen väliin hieman hunajaista vaniljakastiketta.
Itse tein niin että joka välissä on eritavalla maustettua omenahilloa/marmeladia.
Kuorrutin kakun omena hillolla, koska se oli nii hyvin levittyvää ja jähmeää.
Laitoin nallen paikalleen ja hunajapesän kakun päälle ja poikani hoiti loput koristeluista; -”Nää ois niitä syksyn värikkäitä lehtiä,sitä väriloistoa!” Tuumi koristelija ja repi innoissaan omenankuoria ja asetteli kakulle:D
Lopuksi pikku koristelija halusi jotain hiekkaa eli kaakaojauhetta kakun ympärille.:)
Lopuksi juuri ennen tarjoilua laitetaan hunajaa mehiläispesän suulle valumaan kakun päälle. Ja nuhanenät herkuttelemaan omena hunaja kakusta, hunajaisella vanilja kastikkeella!=D
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä