24.6.2014
Leivoin TAAS sitä mitä kaapista löytyy periaatteella ilman valmiita reseptejä=D Sämpylät tuoksuivat niin hyvälle että nuorin lapseni tuli kuvan otto hetkellä pihistämään sämpylän korista ja sain hienon kuvan reseptiini=D
Käytin jauhopussien jämiä jotka piti saada kaapista pois pyörimästä.
Taikinasta sain 24 pientä sydän sämpylää ja 4 isoa.
Taikina:
3 liperin/lipstikan lehteä
nippu tuoretta ruohosipulia
tuoreita basilikan lehtiä
3 pientä valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
1,5 rkl hunajaa
12 dl vettä
1 dl öljyä
4 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl ruis leseitä
1 dl ruisjauhoja
2 dl hiivaleipä jauhoja
vehnäjauhoja niin poaljon että taikina on sopivaa.
Voiteluun vettä/muna
päälle unikonsiemoniä
Pese ja hienonna yrtit taikina kulhon pohjalle, hienonna sipulit pieneksi silpuksi joukkoon. Lisää hunaja, suola ja vesi, sekoita niin että hunaja on liennut. Sekoita leivinjauhe osaan jauhoista ja lisää leseet ja jauhot taikinaan. Loppuvaiheessa laita öljy ja lisäile vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Leivo sämpylät ja paista 200 asteessa keskitasolla 10-15 min.
Sydän sämpylät muotoilin näin: Tein ensin kolmion muotoisen palan ja litistelin sitä leivinpaperin päälle pellille. Leikkasin viillon ja tasoittelin sydämen reunat. Voitelin vedellä (suihkutin suihkupullolla) ja lisäsin unikon siemenet.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä