23.6.2014
Raparperi mansikka juoma:
500 g raparperia
3 rkl sitruunamehua
3dl sokeria
6dl vettä
Vissy vettä
Pakaste mansikoita
Sitruuna ja lime lohkoja pakastettuna tai jäitä.
Pese ja paloittele raparperi kattilaan (kuoret jotka veitsellä paloitelessa saa helposti irti voi repiä pois,mutta jos leikkaa raparperit saksilla ei tarvitse kuoria lainkaan),lisää sokeri, sitruuna mehu ja vesi. Keittele seosta kunnes raparperit pehmiävät. Odotellessasi voit koristella lasit.
Lasien koristelu:
Sitruuna mehua tilkka lautaselle
Hienoa sokeria lautaselle
Dippaa lasin reuna sitruuna mehuun ja sitten sokeriin.
Tee näin kaikille laseille. (Kuvasta ei erota että toisella lautasella on sitruunamehua, mutta kyllä siinä sitä on)
Kun raparperi alkaa hajota ja on antanut kauniin punakan värin siivilöi mehu kuumuutta kestävään astiaan ja lisää mehuun pakaste mansikat ja pari jäistä situunan lohkoa. Jäähdytä mehu.
Kun mehu onn jähtynyt laita lasin pohjalle vissyä ja jäinen mansikka ja lime lohko (näin juoma ei laimene kun käyttää jäisiä marjoja tai hedelmiä jää palojen sijaan). Lisää raparperi mehua joko suppilon avulla tai varovasti kannusta /kauhalla ettei lasin koriste reunus kastu.
Jos tykkäät makeammasta juomasta laita vissyä vähemmän ja raparperi mehua enemmän ja päin vastoin. Noin puolet ja puolet oli meidän perheessä suosituin:) Lisää pillit ja tarjoile!
Olisin halunnut laittaa mintun lehtiä muttei sattunut nyt niitä olemaan. Lapset tykkäsivät kovasti ja juoma menikin melkein kokonaan kerralla. Samaa ohjetta voi soveltaa muillekin marjoille (odotan jo syksyn ekoja omenia testiin).
Voit tehdä juomasta myös boolin ja laittaa esim. sitruunasta koristeita boolimaljan reunalle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä