15.4.2015
Pohja
100g tummaa suklaata
100g voita
2 kananmunaa
1dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
200g vadelmia (tai punaherukoita)
Muruseos
50g voita
1/2dl fariinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan leseseos
3/4dl Myllyn Paras Täysjyvä Kaurahiutale
– Laita uuni 200 asteelle. (Jos käytät reunavuokaa, laita se pellille ja voitele öjyllä reunavuoka sekä pellin ja vuuan ”liitos” ja laita reunavuoka uuniin kuumenemaan. Kuumasta vuuasta taikina ei vuoda helposti pois.
– Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä hieman.
– Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
– Yhdistä suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen.
– Sekoita leivinjauhe ja venhäjauhot keskenään ja lisää siivilän läpi seokseen. Sekoita varovasti.
– Kaada reunavuokaan pellille (n. 22 x 25cm) tai muuhun vuokaan.
– Esipaista pohjaa (alatasossa) n. 5 min
– Valmista muruseos:
-Sulata rasva, lisää sokeri ja kaakaojauhe sekä leseet+ hiutaleet.
– Lisää (pakeste)vadelmat pohjan päälle ja ripottele muruseos.
Paista vielä hetki, että muruseos rapsakoituu, noin 5min. Kylkeen sopii vaniljajäätelö, -kastike tai kermavaahto.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
oi, tämä on varmasti tosi hyvää. Olen itsekin joskus tehnyt tämän tyylistä ja tosiaan juuri noista punaherukoista! Se ohje oli kyllä enemmänkin kakkumainen ja selvästi hankalampi kuin tämä! Kiitos tästä!