Kinuskileipomo Sonjaida

Kategoria: Leivokset,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit Nähty 6004 kertaa
 
15.04.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIVadelmasuklaapiirakka


Ideana oli, että pohja olisi hieman tahmainen mutakakkumainen, jota täydentää kirpsakat marjat. Kuvissa piirakan reunat eivät näytä tahmaisita, mutta keskeltä piirakka on sopivan mehevää. Alkuperäisideana marjana oli punaherukat, joita tähän hätään en löytänyt, mutta vadelmat ajavat asian hyvin! Kokonaisuutta täydentää rapea muruseos, joka muodostuu Myllyn Paras leseseoksesta ja täysjyvä kaurahiutaleista. Voit tarjoilla herkun leivoksina tai piirakkana.

Paista pohjaa mielesi mukaan. Jos haluat enemmän mutakakkumaisen, paista pohjaa vain ihan hetki, että pinta kovettuu jalisää marjat sekä muruseos. Meidän uunilla hieman lyhyempi paistoaika riittänee. Myös vuuan koko vaikuttaa pohjan kypsyyteen. Itse käytin reunavuokaa (22 x 25cm). Mutta myös irtpohjavuoka tai leivinpaperilla vuorattu piirakka-/uunivuoka käy.

IMG_3636

Pohja
100g tummaa suklaata
100g voita
2 kananmunaa
1dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

200g vadelmia (tai punaherukoita)

Muruseos
50g voita
1/2dl fariinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan leseseos
3/4dl Myllyn Paras Täysjyvä Kaurahiutale
IMG_3601

IMG_3621

IMG_3658

– Laita uuni 200 asteelle. (Jos käytät reunavuokaa, laita se pellille ja voitele öjyllä reunavuoka sekä pellin ja vuuan ”liitos” ja laita reunavuoka uuniin kuumenemaan. Kuumasta vuuasta taikina ei vuoda helposti pois.
– Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä hieman.
– Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
– Yhdistä suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen.
– Sekoita leivinjauhe ja venhäjauhot keskenään ja lisää siivilän läpi seokseen. Sekoita varovasti.
– Kaada reunavuokaan pellille (n. 22 x 25cm) tai muuhun vuokaan.
– Esipaista pohjaa (alatasossa) n. 5 min

– Valmista muruseos:
-Sulata rasva, lisää sokeri ja kaakaojauhe sekä leseet+ hiutaleet.
– Lisää (pakeste)vadelmat pohjan päälle ja ripottele muruseos.

Paista vielä hetki, että muruseos rapsakoituu, noin 5min.  Kylkeen sopii vaniljajäätelö, -kastike tai kermavaahto.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo