Kinuskileipomo Sonjaida

Kategoria: Muffinssit Nähty 6500 kertaa
 
13.07.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIporkkanamuffinssit Australiateemalla


Tein ystäväni läksiäisiin porkkanamuffinsseja, mitkä koristelin Australian lipuin. (Tulostin pieniä lippuja, jotka liimasin cocktailtikkujen päihin.)

Ohje Hetkiä – blogista! (Ihan alunperin kakun muodossa)

Porkkanamuffinsit
noin 12-15 kpl

Pohja:
2 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
noin 4 dl porkkanaraastetta

Päälinen:
50 g voita
100 g tuorejuustoa
250 g tomusokeria
Aitoa vaniljaa
(Koristeeksi pekaanipähkinää)

Mittaa kulhoon öljy ja sokeri, sekoita sähkövatkaimella. Riittää että ainekset menevät sekaisin, massaa ei tarvitse varsinaisesti vatkata. Lisää seuraavaksi munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vähitellen öljy-sokeri-muna seokseen. Lisää lopuksi raastettu porkkana.
Kaada valmis taikina muffinsivuokiin hieman yli puolenvälin. Jos sinulla ei ole kuppikakuille tarkoitettua peltiä, niin laita kaksi vuokaa päällekäin, ettei kakut levähdä pellille. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, mutta tarkkaile koko ajan.

Nosta kypsät kakut pöydälle jäähtymään. Nosta  kuorrutteeseen tuleva voi kuppiin ja anna pehmetä huoneenlämmössä.

Kun kuppikakut ovat täysin jäähtyneitä, voit alkaa tehdä päälistä. Sekoita voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Nyt voit pursottaa kuorrutteen muffinsien päälle haluamallasi tavalla. Rouhi pekaanipähkinät ja viimeistele leivokset.

Vinkki! Porkkanamuffinsit voit hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, sillä ne pysyvät maukkaina ja kosteina porkkanan ansiosta.