Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sonjaida

porkkanamuffinssit Australiateemalla

13.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5713_kinuskikissa21_600x600.jpg

Ohje Hetkiä – blogista! (Ihan alunperin kakun muodossa)

Porkkanamuffinsit
noin 12-15 kpl

Pohja:
2 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
noin 4 dl porkkanaraastetta

Päälinen:
50 g voita
100 g tuorejuustoa
250 g tomusokeria
Aitoa vaniljaa
(Koristeeksi pekaanipähkinää)

Mittaa kulhoon öljy ja sokeri, sekoita sähkövatkaimella. Riittää että ainekset menevät sekaisin, massaa ei tarvitse varsinaisesti vatkata. Lisää seuraavaksi munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vähitellen öljy-sokeri-muna seokseen. Lisää lopuksi raastettu porkkana.
Kaada valmis taikina muffinsivuokiin hieman yli puolenvälin. Jos sinulla ei ole kuppikakuille tarkoitettua peltiä, niin laita kaksi vuokaa päällekäin, ettei kakut levähdä pellille. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, mutta tarkkaile koko ajan.

Nosta kypsät kakut pöydälle jäähtymään. Nosta  kuorrutteeseen tuleva voi kuppiin ja anna pehmetä huoneenlämmössä.

Kun kuppikakut ovat täysin jäähtyneitä, voit alkaa tehdä päälistä. Sekoita voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Nyt voit pursottaa kuorrutteen muffinsien päälle haluamallasi tavalla. Rouhi pekaanipähkinät ja viimeistele leivokset.

Vinkki! Porkkanamuffinsit voit hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, sillä ne pysyvät maukkaina ja kosteina porkkanan ansiosta. 

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

Muffinssit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5713_IMG_4144-2_400x400.jpgSonjaidaMakeiset lakritsin ystävälle
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5713_IMG_38861_400x400.jpgSonjaidaLumiukkosoppa
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5713_kännykkä_400x400.jpgSonjaidaPinkit "seeprat"
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5713_1459925217074_400x400.jpgSonjaida"Pashakakku"
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5713_20140822_202258_400x400.jpgSonjaidaRaakasuklaa
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5713_20150901_0901191_400x400.jpgSonjaidaFruitie

Kommentit (2)

Sonjaa
Kinuskileipomo Sonjaa
15.7.2015 23:06

Jep, porkkanakakku on kyllä yksi suosikeistani! Reilu porkkanamäärä tekee näistä oikein meheviä 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
13.7.2015 17:10

Oi nam, porkkanakakku on niin hyvää missä muodossa tahansa! Kiva, että porkkanaa tulee noinkin paljon taikinaan 🙂 Kiva koristeluidea, jota voi varioida helposti teeman mukaan 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa